Weinig mensen beseffen hoe groot het potentieel van zilver werkelijk is. Een van de meest prominente CEO’s in de zilverindustrie voorspelt een zilverprijs boven $100. En zelfs een stijging van 1.000% ten opzichte van de huidige zilverkoers is niet eens zo ver gezocht.

Lees even mee in onze redenering …

Er zijn verschillende manieren waarop men het potentieel van de zilverprijs kan berekenen. De meest betrouwbare is de goud/zilver ratio. Tijdens de gigantische stierenmarkt in de jaren ’70 daalde de goud/zilverratio op een gegeven moment als een baksteen. En dat kan ook deze keer opnieuw gebeuren. Tijdens de Goud & Zilver bubbel van de jaren ’70 steeg goud bijvoorbeeld 2.328% maar zilver 3.105%.

Zilver stijgt en daalt altijd veel meer dan goud.

Dat komt omdat zilver een heel kleine markt is. De minste verandering in de geldstroom heeft een versterkend effect, naar boven en naar beneden. Dit jaar steeg de goudprijs zo’n 20% terwijl de zilverprijs nog maar zo’n 15% steeg. De turbo van zilver moet dus nog aanslaan. In de jaren ’70 werd het echte verschil ook pas gemaakt in de blow-off fase op het einde van de stierenmarkt. Beleggers hebben dus nog de tijd om hun posities op de zilvermarkt in te nemen.

<< De ULTIEME Goudgids >>

De zilverprijs is vandaag nog bijzonder goedkoop

Begin jaren ’80, op het einde van de gigantische stijging, bedroeg de goud/zilver ratio 14. Op het moment dat de goud- en zilverprijs piekte, bedroeg de ratio 17. Vandaag draait de ratio nog steeds rond 75. Er is dus nog een hele weg af te leggen. Hoe hoog de zilverprijs kan stijgen, hangt dus ook af van de goudprijs.

Zilverprijs obv goud zilver ratio

Op bovenstaande tabel is alvast te zien dat wanneer de goud/zilver ratio terug zou vallen naar het dieptepunt van 14, zoals tijdens de vorige manische fase, er slechts een goudprijs nodig is van $1.500 om al aan een zilverprijs te komen van meer dan $100.

Bij Slim Beleggen staat het langetermijndoel voor de goudprijs echter op $5.000.

Aan de huidige goud/zilver ratio betekent dit al een zilverprijs van $67. Daalt de ratio naar 30 zoals in 2008, krijgen we al een zilverkoers van $166. Daalt de ratio tot het vorige dieptepunt van 14, komen we uit op een zilverprijs van $357. Vandaag noteert de zilverprijs nog steeds onder $20.

<< Gratis Gids voor Beleggen in Zilver >>

Dit geeft zilver in een best-case scenario een stijgingspotentieel van 1.800%. Met andere woorden, een belegging van €1.000 vandaag kan op de piek van de volgende goud en zilver bubbel maar liefst €19.000 opbrengen.

Bron

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER