Steeds meer mensen kiezen ervoor om geld voor een langere of kortere tijd vast te leggen met als doel om hier in de toekomst financieel voordeel uit te behalen. Met regelmaat wordt deze vorm van investering, oftewel beleggen, beschreven als het opgeven van bepaalde zekere bedragen in ruil voor onzekere inkomsten in de toekomst. Desondanks biedt deze vorm van investering wel degelijk voordelen met zich mee en de mogelijkheden groeien dan ook gestaag. Door de hedendaagse ontwikkelingen zal jij nooit uitgeleerd zijn, dus wens je je bij te laten scholen voor de nodige kennis en vaardigheden? Dat kan!

Wens jij je vanuit jouw huidige beroep om- of bij te laten scholen en zie jij een carrière als (assistent-)accountant wel zitten? Ben jij degene die ondernemers in het midden-en kleinbedrijf adviseert over hun financiële bedrijfsvoering? Of wens jij jouw vaardigheden binnen de boekhouding te verbeteren? Dan is de HBO Bachelor Accountancy of het Praktijkdiploma Boekhouden wat jij zoekt.

HBO Bachelor Accountancy

Het inrichten van de boekhouding en de budgettering en administratie zijn slechts enkele taken waarmee jij aan de slag gaat tijdens de HBO Bachelor Accountancy. Daarnaast ga jij je verdiepen in de basis uitgangspunten binnen de statistiek, leer je deze statistiek toe te passen binnen de accountancy, doe je de nodige kennis op met betrekking tot statistische analyses en ga je je verdiepen in data onderzoek door middel van software.

Wens je hierna nóg meer kennis en vaardigheden op te doen? De HBO Bachelor Accountancy sluit naadloos aan op het opleidingsprogramma Post HBO Accountancy, waarbij je kunt kiezen uit de oriëntaties MKB Accountancy of Finance.

Praktijkdiploma Boekhouden

Ligt jouw interesse minder bij aspecten als interne en externe verslaggeving en het toepassen van statistiek in de accountancy, en meer bij de kernelementen van financiering, aandelen, obligaties en dividend? Ben jij er enkel in jouw voordeel mee om over kennis met betrekking tot diverse rechtsvormen, kengetallen en liquiditeitsbegrotingen te beschikken? Dan sluit het Praktijkdiploma Boekhouden nauwkeurig aan op zowel jouw persoonlijke- als zakelijke leerdoelen.

Je gaat je verdiepen in variabele en constante kosten, verkrijgt de nodige informatie met betrekking tot de break-even analyses en gaat je verdiepen in de moderne technologie, om zo jouw werktempo te optimaliseren. Wens je hierna verder te studeren? Grote kans dat de opleidingen Moderne Bedrijfsadministratie, het Praktijkdiploma Assistent-Controller en het Praktijkdiploma Loonadministratie bij jou tot hun recht zullen komen.

Foto: iStock

Reacties