tesla2

De verwachtingen met betrekking tot de Amerikaanse automaker Tesla zijn al jaren hooggespannen. Toch heeft Tesla tot nu toe nog niet echt de verwachtingen kunnen waarmaken. Elon Musk weet telkens het publiek te charmeren met zijn elektrische sportauto’s, maar de verwachte leveringen blijven vooralsnog uit.

Tesla

De beleggers zijn sinds vorig jaar ook steeds meer van mening veranderd. Er was een tijd waarin Tesla haast niets fout kon doen omdat het in de beginfase zat van iets moois, maar aan die rooskleurige tijd is een einde gekomen. De beleggers zijn van mening dat Musk nu moet gaan bewijzen dat Tesla inderdaad een ‘goudenbelegging’ is.

Tesla komt met hoopgevende cijfers

Voor de mensen die vertrouwen hebben in de toekomst van Tesla, is er goed nieuws. Recent heeft Tesla namelijk haar leveringen over het derde kwartaal bekend gemaakt, en deze cijfers zijn beduidend beter dan een halfjaar geleden het geval was.

Tesla wist in het derde kwartaal 22.500 auto’s af te leveren en 5.500 auto’s zijn nog onderweg. Met deze tussenstand is Tesla goed op weg om haar doel van 50.000 auto’s voor het tweede halfjaar van 2016 te behalen.

Het begint er op te lijken dat Tesla steeds beter begint te begrijpen hoe ze nou precies die elektrische auto’s (en masse) moeten maken.