Tesla snelste productieauto

Tesla zal binnenkort een software update doen aan de Tesla Model S. Deze update bevat een upgrade voor de motor waardoor de Model S kan optrekken van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,4 seconden. Dit is een fractie sneller dan de Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse.

Maar er zit een klein addertje onder het gras, de nieuwe feature om deze superstart te activeren zit verborgen. In de technologiewereld noemt men dit een “Easter egg’ – een paasei. De gebruikers zullen zelf moeten uitzoeken hoe het werkt.

Hoe snel een Tesla nu al kan optrekken, maakt deze video alvast duidelijk.

In het verleden stak het bedrijf van Elon Musk als eens meer ‘paaseieren’ in zijn Tesla’s. Zo was er ook een ‘paasei’ waarbij de chauffeurs het dashboard konden aanpassen naar dat van de Lotus die James Bond gebruikte in de film The Spy Who Loved Me.

Maar deze keer zal het “Easter egg” de prestatie van de motor verbeteren. Eerder was de Tesla ook al de snelste productieauto ter wereld met een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 2,5 seconden. Daar gaat nu nog eens 0,1 seconden van af.

Een Tesla is nu sneller dan bijvoorbeeld een Ferrari, een Porsche of een Bugatti die vele malen duurder zijn.

Model S vs andere sportwagens

De ongelofelijke snelheden die je kan bereiken zijn indrukwekkend. Ze produceren meer G-krachten dan de aarde. Dit wil zeggen dat de acceleratie sneller is dan vallen. Hoofd en schouder zullen moeilijk te ondersteunen zijn wanneer je ze niet laat rusten op de autostoel.

Dit is nog een overzicht van de snelste auto’s ter wereld. De acceleratiesnelheid is diegene opgegeven door de producenten. Het kan zijn dat sommige auto’s op een racetrack sneller gaan, aldus Bloomberg.

Snelste auto's ter wereld

Bronnen: Fortune + Bloomberg