Candy_Red_Tesla_Model_3_trimmed_2

Het goedkoopste model van Tesla, de Tesla Model 3, wordt volgens Morgan Stanley ook het veiligste model. Meer zelfs, het wordt de veiligste auto… ooit gebouwd! De auto zal volgens de analist 90% veiliger zijn dan andere auto’s. De Model 3 moet Tesla transformeren van nicheproducent naar een massaproducent. De veiligste auto ooit is dan een mooie troef.

De productie van Tesla Model 3 zou later dit jaar moeten starten. De Model 3 werd vorig jaar nog rond deze tijd voorgesteld. Het basismodel kost $35.000 en is daarmee veel goedkoper dan de andere modellen. Tesla ontving al een bijzonder groot aantal pre-orders voor de goedkoopste Tesla.

Maar deze auto zou niet alleen goedkoop, maar dus ook super veilig zijn.

De analist van Morgan Stanley gelooft niet dat Musk een supercomputer in de Model 3 zou steken indien de auto daarmee slechts ‘dubbel’ zo veilig was. De auto is meer dan waarschijnlijk 10 keer veiliger dan andere auto’s. Het zou hiermee het aantal fatale ongelukken met 90% kunnen doen dalen.

Met de lancering van de Model 3 haalt Tesla nog een ander groot voordeel in huis: de registratie miljoenen mijlen aan gegevens. Naar schatting zou Tesla de komende 15 maanden het aantal geregistreerde mijlen kunnen verdubbelen. Hierdoor worden toekomstige wagens alleen maar beter en veiliger.

De producent van elektrische voertuigen wil tegen juli dit jaar de eerste Tesla’s Model 3 op de weg krijgen.

Dit zijn de 7 coolste gepimpte Tesla’s

Tesla nieuws andere modellen

Vanaf 16 april is het ook niet meer mogelijk om een goedkopere versie te bestellen van de Model S. Deze optie wordt geschrapt omdat de meeste klanten toch voor een duurder model kiezen.

Ook verwacht de analist van Morgan Stanley nog een aankondiging van een nieuw model, de Model Y. De Model Y moet een compacte SUV worden zodat Tesla op alle fronten kan strijden.

Met een Model Y heeft het bedrijf 4 modellen die samen S3XY vormen (sexy, de E werd echter vervangen door de 3 omdat een andere autoproducent al met het Model E was gaan lopen).

Morgan Stanley heeft een koersdoel van $305 voor Tesla, 20% hoger dan vandaag. Het gemiddelde koersdoel van 23 analisten die Tesla volgen is $245 of rond de koers van vandaag.

Bron: MarketWatch