Tesla Ludicrous Mode

Wanneer Elon Musk iets nieuws aankondigt, zitten beleggers op het puntje van hun stoel. De Tesla CEO kondigde recent een enorme upgrade aan op de modellen S en X waardoor het Model S de snelste productieauto ter wereld wordt.

De Model S was met “Ludicrous Mode” al de snelste 4-deurs auto en kon als snelste optrekken van 0 – 100 km/u voor auto’s onder $200.000. Maar dat was blijkbaar niet genoeg. Tesla Motors kondigde een nieuw 100 kilowatt/uur batterij pakket aan waardoor de Model S en Model X nóg sneller worden en nog verder kunnen rijden.

Na de upgrade heeft het Model S een ‘range’ van 480 kilometer en kan de auto accelereren van 0 naar 100 km/u in 2,5 seconden. Er zijn nog maar een paar auto’s die sneller zijn, zoals de LaFerrari of de Porsche 918 Spyder. Maar dat zijn geen productieauto’s en kosten respectievelijk $1,4 miljoen en $845.000.

De Model X SUV waar 7 mensen in kunnen zitten, kan van 0 naar 100 km/uur in 2,9 seconden, dit is sneller dan een Lamborghini.

Tesla Modellen

Elon Musk kondigde met veel plezier deze upgrade aan:

Voor het eerst in de geschiedenis is de snelste auto elektrisch. In de toekomst zal men naar benzineauto’s kijken zoals we nu naar stoomtreinen kijken: ze zijn schilderachtig, maar het is niet meer hoe we het gebruiken.

De productie van het upgrade pakket zal in eerste instantie worden beperkt tot 200 packs per week. Het zal in het begin ook enkel voorhanden zijn voor diegene die al een “Ludicrous Mode” hebben. Volgens Musk zit het huidige batterijen pakket dicht bij zijn limieten. Met de productie van de Model 3 gaat men naar grotere batterijcellen die winst zullen opleveren voor het volledige productgamma.

Bron: Bloomberg

Voor wie nog niet bekend is met de “Lidicrous Mode” …