musk   Tesla heeft onlangs zonepanelenfabrikant Solar City overgenomen. De deal werd niet goed ontvangen door aandeelhouders, die massaal hun aandelen in Tesla verkochten. Veel analisten vonden het ook geen slimme zet omdat ze vonden dat Tesla zich moest concentreren op het maken van auto’s. Dat is ongetwijfeld waar. Maar het samengaan van deze bedrijven zou wel een heel groot kunnen uitpakken.   

Probleem 1: het is te ingewikkeld en te duur

Het nadeel aan het product zonnepanelen is dat er vaak lastige financieringsconstructies voor bestaan en het bovendien impact heeft op het aanzicht van het huis. Dit heeft zonnepanelenfabrikanten altijd parten gespeeld, waardoor de marketingkosten aanzienlijk geweest zijn. Deze problemen wil de combinatie Tesla / Solar City wegnemen en zal daarom het voorbeeld van de Apple Stores hanteren. Apple heeft met haar winkels en service voor een veel betere winkelbeleving in het computer- en telefoonsegment gezorgd. De uitstraling van de winkels van Tesla doen wat dat betreft zeker niet onder voor die van Apple, waarmee het produkt zonnepanelen een geheel nieuw elan krijgt.  

Probleem 2: De zon gaat onder

Maar niet voor Tesla en Solar City, omdat het naast auto’s en zonnepanelen ook batterijen maakt. Met de batterijfabriek wordt dus een brug geslagen tussen de autodivisie en de zonnepanelentak. Goedkope en efficiënte batterijen zijn voor de auto’s Tesla een belangrijk competitief voordeel en dit zal ook gelden voor Solarcity. Vanuit de Gigafactory in Nevada, worden de batterijen geproduceerd en het is de verwachting dat de kosten naar beneden worden gebracht naar $100 per kWh. Vergelijk dit met de industriestandaard van $1.000 kWh. tslascty  

Binnenkort: Tesla Energy

Het is nog wat speculatief, maar met het gereedschap dat Tesla nu in handen heeft, kan het een zeer lucratief nieuw speelveld betreden, namelijk de energiemarkt. Elon Musk kennende gaat de aankoop van Solar City veel verder dan het toevoegen van een extra bedrijf. Hij wordt door velen niet voor niets gezien als een genie. Zouden de analisten van Wall Street dat ook in de gaten hebben? Lees het complete artikel op de website van Bloomberg. Daar wordt nog dieper ingegaan op de overname van Solar City door Tesla

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger