SolarCity eiland zonne-energie

SolarCity, dat recent werd overgenomen door Tesla, heeft op het eiland Ta’u bij het Amerikaans Samoa zonnepanelen geïnstalleerd waardoor het volledige eiland nu voorzien wordt van groene energie. Voorheen was het eiland afhankelijk van olie per schip, nu is het volledig energie-onafhankelijk.

SolarCity installeerde 5.328 zonnepanelen en 60 Tesla Powerpacks waardoor ze 1,4 megawatt energie kunnen opwekken en opslaan. Hierdoor is het eiland voor bijna 100% voorzien van groene energie.

Het systeem kan in 7 uur volledig opladen worden zodat ze 3 dagen verder kunnen, zonder extra energie. Nu kunnen de 600 inwoners van het eiland Ta’u volledig genieten van hernieuwbare energie waar ze voorheen afhankelijk waren van de bevoorrading van olie.

In het verleden moesten de inwoners soms maanden wachten op een schip met nieuwe brandstof. Wanneer de brandstof bijna op was, moest het eiland rantsoeneren. Dat probleem is nu volledig van de baan.

De overname van SolarCity door Tesla werd recent goedgekeurd door de aandeelhouders. Tesla betaalt $2 miljard voor de grootste installateur van zonnepanelen in de Verenigde Staten. Met de dakpannen van de toekomst wil SolarCity nu zonne-energie integreren in een mooie dakbedekking.

Bron: Yahoo Finance