Tesla De Tesla fans zal het niet zijn ontgaan: Elon Musk beloofde eerder om in 2020 500.000 nieuwe auto’s van de band te laten rollen, maar onlangs kondigde Tesla aan dit aantal te willen verdubbelen. De doelstelling van 500.000 is nu vervroegd naar 2018 en in het jaar 2020 moet dit aantal zijn verdubbeld naar 1 miljoen. Het groeitempo waarmee Musk deze nieuwe uitdaging wil aangaan is hiermee zelfs ambitieuzer dan dat van Henri Ford die met massaproductie van de Ford Model-T in de vroege jaren 1900 de de auto-industrie versteld deed staan.

Elon Musk: Tesla is vastberaden om de beste autoproducent op aarde te worden. Mijn bureau staat aan het einde van de productielijn. Daarnaast heb ik een vergaderruimte waar ik ook slaap. Ons team is enorm gefocust.

Foutloos Volgens Bloomberg analist Salim Morsy zal deze bijstelling de gehele industrie op z’n kop zetten, maar plaatst wel kanttekeningen: “Het moet in één keer goed gebeuren. Tesla had in 2015 20% van de markt EV markt van 234.000 geproduceerde elektronische auto’s in handen.  Als ze de nieuwe  doelstellingen willen halen, moeten ze volgend meer auto’s produceren dan de gehele industrie. Alles moet kloppen: eind 2017 moet de productie van Model 3 op volle toeren draaien, de batterijfabriek in Nevada moet voldoende kunnen leveren, maar ook de kosten moeten omlaag.” Voor de goede orde: in het verleden heeft Tesla nog nooit z’n deadline gehaald. Niet één maal. Lees ook: Is Tesla (fors) overgewaardeerd? Haast Mocht Tesla het ditmaal wel lukken. Dan staan er vele kopers klaar die eerder een aanbetaling van $1.000 hebben gedaan. Dit was nodig om een belastingvoordeel veilig te kunnen stellen. De subsidie ter grootte van $7,500 wordt met 50% gekort zodra Tesla 200.000 auto’s heeft verkocht en dit zal omstreeks 2018 zijn.  In 2020 wordt geen subsidie meer verleend. Hoe meer auto’s Tesla voor die tijd kan produceren, hoe meer mensen van dit belastingvoordeel kunnen profiteren. Tesla heeft dus haast! tsla subsidies