De Amerikaanse dollar is de laatste 3 maanden met meer dan 7% gedaald. Gerenommeerd valutastrateeg Win Thin voorspelt een nog moeilijker kwartaal. Het onvermogen van het land om het Covid-19 virus onder controle te krijgen is één van de grote boosdoeners.

De dollar is op weg om de zevende week op rij in het rood te eindigen. In de laatste 3 maanden is de dollar met meer dan 7% gedaald. Volgens Thin zou de bodem van 2018 nog voor het einde van het jaar kunnen getest worden.

Dit is één van de zeldzame momenten waarop Europa het beter zal doen dan de Verenigde Staten.

Thin werd in april pessimistischer over de toekomst van de dollar. Dit was het moment dat de Federal Reserve de markt begon te overspoelen met Amerikaanse dollars, als onderdeel van haar agressieve virusbestrijdingsplan.

Positief op langere termijn

Ondanks zijn negatieve vooruitzichten is Thin er niet van overtuigd dat de dollar op lange termijn zal crashen.

Hij is er ook van overtuigd dat de schade door het Covid-19 virus zoveel mogelijk beperkt zal worden.

Door de zwakke dollar zouden geïmporteerde goederen normaal duurder worden. Importeurs zullen volgens Thin echter gedwongen worden de prijsstijgingen op te vangen. De valutastrateeg maakt zich op dit moment dus niet al te veel zorgen over inflatie.

Op het einde van 2020 zouden de grootste problemen voor de dollar alweer achter de rug kunnen zijn. De grote voorwaarde is dan wel dat de Verenigde Staten in staat zijn om het Covid-19 virus onder controle te krijgen.

Als we het virus onder controle kunnen krijgen, zou de bodem in het vierde kwartaal al bereikt kunnen zijn.

Bron: CNBC

Foto: iStock