obama-best

Vandaag staan de tussentijdse verkiezingen vanuit Amerika op het programma. Voor Barack Obama kan deze verkiezing van cruciaal belang zijn. De republikeinen hebben immers al de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden en als ze vanavond ook als winnaar uit de bus komen dan hebben ze ook de meerderheid in de senaat. Het grote gevolg daarvan is dat Obama het nog moeilijker gaat krijgen dan nu het geval is. De democraten staan immers vaak lijnrecht tegenover de republikeinen en dat zorgt voor de nodige spanningen. Maar zijn die spanningen eigenlijk ook aanwezig op de beurzen?

Tussentijdse verkiezingen: koopkansen

De beurzen reageren gek genoeg altijd erg positief op de tussentijdse verkiezingen. De kans is bijna 100 procent dat we over 3, 6 en 12 maanden hoger staan bij de S&P 500 index dan nu het geval is. Uiteraard moeten wij u dit even toelichten. Dit doen wij door middel van een grafiek.

mid-term-elections

Op de grafiek hierboven is te zien dat de S&P 500 index de maanden na de tussentijdse verkiezingen meestal altijd hoger staat. De resultaten zijn echt verbluffend. Echter, ook hier geldt weer: het verleden biedt geen garantie voor de toekomst. Leer GRATIS hoe u moet investeren in aandelen – Download de gratis Trading Gids