crowdfunding Beleggers zijn altijd opzoek naar unieke trends binnen de markten. De afgelopen jaren hebben voornamelijk de aandelen uit de technologie-, internet- en gezondheidssector goede zaken gedaan. Maar, ook hierbij geldt dat telkens het kaf van het koren gescheiden moet worden. Een onderzoek van de Universiteit van Cambridge in samenwerking met KPMG maakt duidelijk dat er ook een andere trend gaande is binnen de financiële sector. Het betreft de investeringen in de alternatieve financiële markt. Op deze markt kunnen vragers en aanbieders van geld met elkaar in contact komen voor bijvoorbeeld een onderhandse lening. Daarnaast neemt crowdfunding ook een belangrijk deel in binnen deze markt.

Deze trend zet zich voort

markt-europa Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Business Insider, is te zien dat de Europese alternatieve financiële markt het de afgelopen drie jaar behoorlijk goed heeft gedaan. In het jaar 2015 namen de totale beleggingen toe tot 1 miljard euro. Dit betekent een stijging van 72% ten opzichte van het jaar 2014. Deze staafgrafiek laat zien dat de geldstromen steeds vaker vloeien zonder de tussenkomst van een bank. Daarnaast lijken behoorlijk wat mensen gecharmeerd te zijn van de mogelijkheid om in een mogelijk goedlopend bedrijf te investeren. Crowdfunding is daarvan een goed voorbeeld en het lijkt er nog niet op dat er snel een einde aan deze trend gaat komen. Zeker gezien de lage rentestand zoeken steeds meer mensen naar andere mogelijkheden binnen de financiële markt.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger