Netflix was een van de eerste bedrijven die wist uit te pakken met haar kwartaalcijfers. En deze cijfers wisten vriend en vijand te verrassen. Uit de cijfers werd namelijk duidelijk dat het aantal abonnees in het afgelopen kwartaal sterker dan verwacht wist toe te nemen. En dit stijgende ledental wist bij te dragen aan een hogere omzet en tevens winst.

Op dit moment zijn er 104 miljoen mensen aangesloten bij Netflix. Dat is meer dan alle inwoners uit Spanje en Italië bij elkaar. Uiteraard is dat een hele mijlpaal, maar deze abonnees weten ook flink wat geld in het laatje te brengen. De omzet wist met bijna een derde te stijgen tot 2,8 miljard dollar. De nettowinst nam met 60% toe ten opzichte van een jaar geleden (66 miljoen dollar).

Netflix weet vriend en vijand te verrassen

Charlie Bilello, van Pension Partners, bracht in beeld hoeveel geld beleggers aan Netflix hadden kunnen verdienen op het moment dat ze tijdens de beursgang in mei 2002 direct het aandeel hadden bemachtigd. Een $ 10.000 investering destijds zou op dit moment meer dan $ 1,5 miljoen dollar waard zijn. De enorme stijging is op de bovenstaande grafiek in beeld gebracht.

Door deze optimistische kwartaalcijfers blijft de koers van Netflix in de lift zitten. Door deze positieve media-aandacht staan er alleen maar meer beleggers in de rij om een aandeel Netflix te bemachtigen.