Net iets meer dan een jaar geleden sloeg het noodlot voor de Britten en Europeanen toe. Haast niemand had serieus rekening gehouden met een Brexit, maar toch koos uiteindelijk het merendeel van de Britten voor dit scenario. Sindsdien is het Britse pond in verval geraakt en mede daardoor werden de Britten al snel geconfronteerd met stijgende prijzen. En ook in de nabije toekomst kan de inflatie de weg naar omhoog gaan vinden.

Volgens The Office for National Statistics zullen de Britten ook de komende tijd te maken gaan krijgen met stijgende consumentenprijzen. Een jaar geleden was er nog sprake van een Britse inflatie van onder de 1%, maar op dit moment bedraagt die inflatie al 2,6%.

Brexit-onderhandelingen kunnen cruciaal zijn voor Britse inflatie

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is de enorme stijging van de inflatiestand in beeld gebracht. Daarnaast is op deze grafiek de toekomstverwachting met betrekking tot deze inflatie in beeld gebracht. Volgens de economen kan de inflatie aan het einde van het jaar terecht komen op een stand van 3%.

Daarnaast laat The Office for National Statistics weten dat de inflatie ook nog boven de 3%-grens zou kunnen gaan uitkomen. Het een en ander is namelijk afhankelijk van de uittredingsonderhandelingen die op dit moment gevoerd worden tussen Brussel en Londen. Mochten de gesprekken op een fout spoor terecht komen, dan kan de druk op het Britse pond verder gaan toenemen. En daarmee dus ook de druk op een stijgende inflatie.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)