Beleggers in cryptomunten en voornamelijk Bitcoin moeten 10 augustus met stip aanduiden in hun agenda. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Amerikaanse beurswaakhond SEC op die dag een beslissing nemen omtrent een nieuwe Bitcoin-ETF. Een goedkeuring kan een stevige boost geven aan de cryptomarkt.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) opende recent het onderzoek naar de uitgifte van een Bitcoin-ETF door VanEck SolidX Bitcoin Trust. Hierdoor kan men commentaar geven op de creatie van deze ETF. Naar verwachting zal de SEC dan op 10 augustus beslissen of de Bitcoin-ETF gecreëerd magen worden of niet.

Volgens het voorstel van VanEck SolidX Bitcoin Trust zal de ETF enkel investeren in Bitcoin. Een aandeel in de ETF zal het equivalent hebben van ongeveer 25 BTC. Het is al de derde poging om een Bitcoin-ETF te lanceren door ETF-specialist VanEck. Zo zegt CEO Jan van Eck:

‘We zijn er van overtuigd, we maken iets dat beter is dan de andere ETFs die bezig zijn met het proces om een Bitcoin-ETF goedgekeurd te krijgen. Een goede constructie, gedekt door fysieke Bitcoins die blootstelling geeft aan de prijs van Bitcoin. Een verzekeringscomponent bezorgt de aandeelhouders de nodige bescherming tegen de risico’s van Bitcoins bij te houden.’

Miljarden wachten op een Bitcoin-ETF

Er zijn het afgelopen jaar al verschillende pogingen geweest door verschillende bedrijven om een Bitcoin-ETF op de markt te brengen. Alle voorstelen werden afgeschoten, voornamelijk door de hoge volatiliteit en het gebrek aan liquiditeit.

Maar de goedkeuring van een Bitcoin-ETF door een van de belangrijkste bedrijven op Wall Street, zal een bijzonder krachtig signaal zijn voor de cryptomarkt. Er staan dan ook tientallen miljarden institutioneel geld te wachten om deel te nemen aan de crypto-craze.

De cryptomarkt kan beginnen aftellen naar 10 augustus.

Bron: Coingape

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)