’s Wereld eerste ICO regularisaties zitten er aan te komen, uit een onverwachte hoek weliswaar. Dat maakte de overheid van Gibraltar en de Gibraltar Financial Services Commission (GFSC) bekend tijdens een interview met Reuters. Er is een wetsontwerp in de maak dat ervoor zal zorgen dat de initiatiefnemers meer binnen de lijntjes moeten gaan kleuren.

We worden de laatste tijd overrompeld door ontzettend veel ICO’s. Sinds de populariteit van cryptomunten naar een ongezien niveau is gestegen, zijn er steeds meer nieuwe munten die ook hun plaatsje op de markt willen veroveren. De toename van deze vele ICO’s baarden overheden en wetmakers zorgen omdat hier geen officiële regels voor vastliggen.

Vorig jaar ging er maar liefst 3,7 miljard dollar naar ICO’s. Een immens verschil met het jaar daarvoor. Toen brachten ‘initial coin offerings’ amper 100 miljoen dollar op. Deze explosieve groei wekt de interesse van overheden en wetmakers, Gibraltar is het eerste land dat ICO’s gaat reguleren.

Wetsontwerp

Er wordt op dit moment volop gesleuteld aan een wetsontwerp dat de promotie, verkoop en distributie van nieuwe munten gaat regelen. Dit zullen ’s wereld eerste regels zijn die volledig ‘op maat’ zijn gemaakt voor dit segment in de cryptowereld. Dit is naar eigen zeggen om consumenten beter te beschermen voor de hoge risico’s die nu gepaard gaan met het handelen in crypto en ICO’s.

Gibraltar kan hiermee de spelregels veranderen voor de rest van de wereld. Als het wetsontwerp in de praktijk goed werkt, dan zullen andere landen ongetwijfeld volgen. Frankrijk, Duitsland, het V.K. en de V.S.A. hebben alvast opgeroepen om meer controle te krijgen over cryptomunten en ICO’s.

Bronnen: Pymnts, CCN, CoinTelegraph

Foto: Nick Youngson – Alpha Stock Images

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven