De kans is klein dat je Cole Mattox kent. Hij is nochtans de oprichter van North Tabor Capital, een hedgefund. Opvallend aan dit hedgefund, is dat Cole Mattox nog op school zit en nog maar 18 jaar is. Hij is gepassioneerd over beleggen en wil zijn theorie omzetten in praktijk, via een hedgefund. En hij houdt er nog een leuke bijverdienste aan over ook.

Wie aan hedgefunds denkt, denkt aan oudere mannen in een kostuum in dure gebouwen en met heel veel geld. Maar er zijn ook kleine hedgefunds, zoals North Tabor Capital. Het hedgefund van Cole Mattox wordt zelfs beheerd vanuit zijn slaapkamer.

Wanneer men vroeger op school vroeg wat de kinderen later wilden worden, vertelden zijn klasgenoten vaak de traditionele beroepen als politieman, brandweerman, atleet, popster, … maar Cole Mattox wou investeringsbankier worden.

Mattox is gebeten door de financiële markten. Hij heeft talloze boeken gelezen waaronder “Principles,” geschreven door Ray Dalio van Bridgewater. Dalio begon Bridgewater ook vanuit zijn slaapkamer. Bridgewater is nu het grootste hedgefund ter wereld.

This high schooler manages six figures in a hedge fund he started from his bedroom from CNBC.

Student beheert met eigen hedgefund meer dan $1 miljoen

Zijn ouders betrapten Mattox vaak op nachtelijke activiteiten. Niet die van een doorsnee tiener, maar van een beursgoeroe. Vaak keek Mattox naar TED-talks over financiën in zijn bed of zat hij achter zijn computer zijn beleggingsstrategieën uit te proberen.

Het leek hem dan ook een idee om een hedgefund op te richten om op zijn CV te zetten voor zijn aanvragen voor de universiteiten. Als 16-jarige volgde hij het Goldman Sachs All Star Code program, waarbij hij computerwetenschappen en leiderschap skills leerde. Op zijn 17e begon hij dan met North Tabor Capital.

Cole Mattox kan niet zeggen hoeveel klanten hij heeft en hoeveel geld hij beheert. Maar het is meer dan 1 klant en minder dan 5. Doordat hij enkel geaccrediteerde beleggers aanvaardt (beleggers die minstens $200.000 per jaar verdienen en $1 miljoen netto activa hebben buiten hun eerste huis), heeft hij al meer dan $1 miljoen activa onder beheer.

Hij gaat zelf niet op zoek naar klanten, die komen zelf naar hem toe via mond bij mond reclame. Mattox zegt niet hoeveel hij er zelf aan over houdt, maar hij noemt het ‘niet slecht voor een tiener’.

Bron: CNBC Make It

Foto Credit: Andrea Kramar | CNBC