De goudprijs mag dan wel twee achtereenvolgende dalende maanden achter de rug hebben, maar dat hoeft niet te leiden tot een verdere koersdaling. Althans, dat is de mening van een strateeg van TD Securities. Deze strateeg rekent er op dat de goudprijs tijdens het tweede deel van 2018 gaat profiteren van de zwakkere dollar.

Bart Melek, commodity-strateeg bij TD Securities, is niet geschrokken van de prijsval bij de goudprijs. Volgens hem zal het gele edelmetaal tijdens de komende maanden een herstelbeweging in gang zetten. Deze herstelbeweging zou aan het einde van dit jaar moeten leiden tot een stijging richting de $ 1.375. Tijdens het eerste kwartaal van 2019 zou vervolgens de grens van $ 1.400 bereikt kunnen worden; een niveau dat we voor het laatst in 2013 hebben gezien.

Zwakke dollar is een krachtige brandstof voor de goudprijs

Melek laat weten dat de dollar een van de voornaamste redenen is waarom hij optimistisch gestemd is over de goudprijs. Zo verwacht hij dat naarmate de tijd vordert, steeds minder redenen aanwezig zullen zijn om in de dollar te stappen. Melek verwacht dat de kracht van de dollar tijdens de komende maanden zal gaan afzwakken. Een zwakke dollar is normaliter een zeer krachtige brandstof voor een goudprijsstijging.

Volgens Melek hoeven de goudkevers zich daarom op dit moment niet veel zorgen te maken.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!