De maand mei was een bijzonder goede maand voor de Amerikaanse arbeidsmarkt. Zo een 2.5 miljoen Amerikanen gingen opnieuw aan de slag, het beste herstel ooit gezien op de arbeidsmarkt in de USA. Economen en experts hadden het dus mis want zij dachten dat het banenverlies zou oplopen tot 8,33 miljoen en dat de werkloosheid zou stijgen naar 19,5 procent.

Veelbelovend en geruststellend nieuws uit de Verenigde Staten van Amerika. Men dacht dat de maand mei een ramp ging zijn wat betreft de werkgelegenheidscijfers maar niets is minder waar. Er gingen namen 2.5 miljoen Amerikanen opnieuw aan de slag, een ontzettend sterk cijfer dat aantoont dat de economie wel degelijk aan het heropstarten is in deze moeilijke tijden.

It seems the damage from the nationwide lockdown was not as severe or as lasting as we feared a month ago.

Scott Clemons, hoofdstrateeg bij zakenbank Brown Brothers Harriman, is enthousiast dat de Amerikaanse economie zo sterk aan het herstellen is. Het lijkt er volgens hem op dat we allemaal te pessimistisch zijn geweest en dat de schade dus al bij al nog goed meevalt.

Beste maand ooit

Ook Trump liet van zich horen via zijn favoriet mediakanaal. De maand mei was de beste maand voor de arbeidsmarkt in de Amerikaanse geschiedenis, alleszins sinds de metingen vanaf 1939. De tweede beste maand was september 1983, toen was er een stijging van 1.1 miljoen.

De positieve cijfers geven beleggers en investeerders alvast goede moed, beurzen gingen vrijdag een flink pak hoger. Tony Bedikian, strateeg bij Citizens Bank, verwacht dat de situatie alleen maar zal verbeteren. Uiteraard als er geen tweede coronapiek komt dit jaar.

Barring a second surge of Covid-19, the overall U.S. economy may have turned a corner, as evidenced by the surprise job gains today, even though it still remains to be seen exactly what the new normal will look like.

Men verwacht dat de beurzen de komende weken zullen blijven verder stijgen zolang er geen slecht nieuws naar boven komt. Toch waarschuwt men om voorzichtig te blijven gezien de onzekerheden op de financiële markten en de relatie tussen China en de USA.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxfuel

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>