Cryptomunten zijn nieuw in het beleggingslandschap. En ze zullen niet snel meer verdwijnen. Maar niet iedere cryptomunt die vandaag bestaat, zal potten breken. In tegendeel zelfs, trend watcher James Altucher zegt zelfs dat 95% van alle cryptomunten over enkele jaren niet meer zullen bestaan. Welke gaan dan wel overleven?

De regels op de cryptomarkt zijn anders dan op de financiële markten. Maar bepaalde natuurwetten blijven van kracht. Daarom dat het altijd interessant is om eens te luisteren naar wat de monetaire experts van het huidige financiële systeem te zeggen hebben.

Om te beginnen is er Christine Lagarde, topvrouw bij het Internationaal Monetair Fonds. Lagarde zei onlangs:

Virtuele munten zijn van een andere categorie. Ze gebruiken peer-to-peer transacties zonder tussenpersonen en zonder centrale banken. Virtuele munten, zoals Bitcoin, zijn niet echt een bedreiging voor de fiatmunten zoals de euro of de dollar. Dat komt omdat ze te volatiel zijn, te risicovol, teveel energie vergen en omdat de onderliggende technologie niet voldoende schaalgrootte heeft.

Maar de technologie kan in de toekomst wel een uitdaging vormen. Nog niet zo lang geleden zou een persoonlijke computer niet voor iedereen betaalbaar zijn en zouden tablets enkel gebruikt worden als een dure onderzetter. Het zou dom zijn om virtuele munten nu al af te schrijven.

Een van de belangrijkste monetaire experts in deze wereld ziet dus potentieel voor cryptomunten, indien ze voldoende schaalgrootte kunnen genereren.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

Anderzijds is er Jim Rickards. Rickards is een van de meest gevolgde, geloofwaardige en onafhankelijke monetaire experts in deze wereld. Op de vraag wat Rickards denkt van cryptomunten, was zijn antwoord duidelijk:

Cryptomunten die worden gesponsord door overheden, banken en het IMF zullen overleven. De rest is competitie en zal uit de weg geruimd worden.

Wie wil beleggen in cryptomunten op lange termijn en wie veel geld wil verdienen door de winnaars eruit te halen, luistert best naar het advies van deze monetaire experts.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>