Ben je klaar om eindelijk promotie te maken? Een hogere, betere en vooral beter betaalde baan komt er niet vanzelf. Wie promotie wil maken, moet er tijd en energie in steken. Specialist ter zake, Suzy Welch, deelt de 2 snelste manieren om promotie te maken op je werk zónder overambitieus over te komen.

Vooral dat laatste is belangrijk. Niemand heeft iets aan een overambitieuze werkkracht. De echte kracht om de bedrijfsladder op te klimmen, komt via deze 2 eigenschappen.

# 1. Doe meer dan verwacht

Op school is het voldoende om op tijd je taken binnen te brengen en te slagen. In de echte wereld kom je daar niet ver mee indien je mikt op promotie. Wie zich wil opwerken, moet meer en beter doen dan de voorgeschreven jobomschrijving.

Dit betekent dat je niet alleen moet doen wat er van jou wordt verwacht, maar dat je ook denkt in functie van jouw team en het bedrijf. Je kan het team efficiënter laten draaien. Je kan nieuwe projecten of technologieën aanbrengen. Of je kan diegene zijn die anderen beter maakt.

Let wel op dat je meer doen dan verwacht niet verwart met overambitieus worden. Een streber, gatlikker, mouwveger, … of hoe je het ook noemt, moet niemand hebben. Meer doen dan verwacht is niet jezelf beter maken maar de rest.

# 2. Opklimmen op eigen kracht

De tweede manier om promotie te maken is subtieler en daar maken vele fouten. Veel mensen haken hun wagonnetje aan dat van hun baas. Ze gebruiken het politieke kapitaal van hun overste. Maar dat is gevaarlijk.

Ten eerste heb je geen invloed op acties van je baas zelf. Indien je baas het schip moet verlaten, blijf je alleen achter in de haven.

Ten tweede wil je niet dat jouw baas steeds opnieuw voor jou in de bres moet springen. Wanneer hij jou steeds moet verdedigen, kan hij zijn politiek kapitaal opgebruiken of voor anderen gaan aanwenden.

Je moet opklimmen op eigen kracht. Leg de focus op het bedrijf en anderen zullen jou vanzelf beginnen opmerken.

Bron: CNBC

Beleggen in Nederlandse en Belgische aandelen

Trading, Opties, snelle winst …

Beleggen in Fondsen en ETFs …

Beleggen in Dividendaandelen