Een aardverschuiving binnen de sector van blockchain voor bedrijven. Zo zou je de nieuwe samenwerking kunnen noemen tussen Hyperledger Project en Enterprise Ethereum Alliance. Wanneer 2 van de 3 grootste blockchain consortiums gaan samenwerken om een standaard voor de sector te definiëren, wordt het big business.

Naast R3 Corda zijn Hyperledger en EEA 2 van de 3 grootste samenwerkingsverbanden in de wereld van de bedrijfsblockchain. Deze twee platformen vertegenwoordigen honderden bedrijven en willen nu samen een standaard creëren voor blockchainplatformen voor bedrijven.

“The enterprises of the world are going to want to purchase solutions where they have a choice of multiple vendors.” aldus Ron Resnick van EEA.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste cryptonieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

Blockchain naar een hoger niveau

Hyperledger is een organisatie met 200 leden terwijl de Enterprise Ethereum Alliance ondertussen al een 500-tal leden telt. Hyperledger werd opgericht door de Linux Foundation voor de ontwikkeling van open-source blockchain ontwikkelingen waarbij het bepaalde protocollen ontwikkelde voor bedrijven. EEA ontwikkelde een standaard voor standaard bedrijfsapplicaties op basis van de publieke Ethereum blockchain.

Beide consortium willen nu samenwerken om een standaard te creëren. Hierbij zullen codes gedefinieerd worden zodat bedrijven gebruik kunnen maken van de blockchaintechnologie in combinatie met slimme contracten.

“I do think that interoperability between ledgers will happen at a much higher level in the stack than most people expect,” zegt Brian Behlendorf van Hyperledger.

Er wordt momenteel nog bijzonder weinig gewerkt aan standaard protocollen binnen de blockchain sector. Maar de samenwerking tussen 2 van de 3 grootste consortiums kan dit in een stroomversnelling brengen. Dit kan de technologie naar een nieuw niveau tillen. En de ontwikkeling in een hogere versnelling brengen.

Bron: CoinDesk

Foto Credit: iStock