Volgens een rapport van een van de grootste banken in Canada, zal de legale marihuana-industrie in het land groeien naar een markt van $6,5 miljard tegen 2020. Dat betekent dat er in het land van Justin Trudeau meer legale marihuana verkocht zal worden dan sterke drank.

Volgens de Canadese bank CIBC zal dit een enorme opportuniteit betekenen voor de beleggers in de industrie. Canadese marihuana-aandelen stegen in snel tempo eind vorig jaar. Sinds begin dit jaar zitten de aandelen in een consolidatieperiode. Een recente grote overname in de sector, kan het vuur terug aanwakkeren.

CIBC berekende dat over 2 jaar $6,5 miljard aan legale marihuana verkocht zal worden in Canada. Dat is meer dan sterke drank ($5,1 miljard) en bijna evenveel als wijn. Er zou meer dan 800.000 kilogram cannabis geproduceerd worden in 2020 om aan alle vraag te voldoen.

Bron grafiek: BeursBrink

Momenteel is enkel medische marihuana legaal in Canada. Maar later dit jaar staat er een legalisering van recreatieve marihuana op het programma. Eens deze wet wordt geïmplementeerd, zal Canada het eerste G-7 land zijn dat cannabis volledig legaal maakt. Volgens CIBC zal tegen 2020 dan ook 95% van de markt gebruikt worden voor recreatief gebruik.

Marihuana is in Canada dus een enorme groeimarkt.

Overnames en fusies zullen de komende maanden en jaren een hoge vlucht nemen om de productiekosten zo laag mogelijk te houden. Alleen de grote jongens zullen overleven, de rest zal overgenomen worden of verdwijnen wegens te weinig slagkracht.

Die overname- en fusiegolf is trouwens al volop aan de gang.

Het rapport van CIBC, de toegenomen interesse van institutioneel geld en de fors gedaalde aandelenkoersen maken marihuana-aandelen op dit moment opnieuw aantrekkelijk voor wie graag met wat risico inspeelt op een van de grootste groeitrends van de laatste jaren.

Bron: B.I.

Foto Credit: iStock

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.