Waarderingen van technologie- en groeiaandelen zijn losgekoppeld van de realiteit en dat zou de grootste zorg moeten zijn onder beleggers. Dat is alleszins de overtuiging van Goldman Sachs’ hoofdstrateeg David Kostin. Analisten zijn het er over eens dat dit jaar woelig zou kunnen worden voor groeiaandelen gezien het strengere beleid van de Federal Reserve.

Beleggers die overwegend in tech- en groeiaandelen zitten, hebben vorig jaar mooie rendementen gehaald. De waarderingen van deze aandelen zijn bijzonder hoog opgelopen, volgens hoofdstrateeg van Goldman Sachs David Kostin té hoog. Hij vreest dat deze aandelen zijn losgekoppeld van de realiteit en dat er sprake is van een gigantische overwaardering.

The single greatest mispricing in the U.S. equity market is between companies that have high expected revenue growth but low or negative margins, and on the other hand high growth companies with positive or very significantly positive margins. That gap has adjusted dramatically in the last year.

Bedrijfswaarde

Kostin benadrukte dat aandelen met een hoge groei en een lage winstmarge in februari 2021 werden verhandeld tegen 16 keer de bedrijfswaarde tot omzet. Deze ratio is een indicator voor beleggers en investeerders of een bedrijf correct is gewaardeerd. De huidige ratio bedraagt een bedrijfswaarde tot omzet van zeven, dat komt door de plannen van de Federal Reserve.

Much of that took place in the last month or so, and largely that’s because as rates increase, the valuation, or the value of that future cash flows, are worth somewhat less in a higher rate environment.

Analisten verwachten dat 2022 een lastig jaar gaat worden voor deze aandelen gezien het plan van de Fed om de rentes minstens vier keer te verhogen. Techbedrijven hebben geprofiteerd van het extreem soepele monetaire beleid, dat binnen enkele maanden wordt stopgezet. Met andere woorden, het is één groot vraagteken hoe deze aandelen zullen reageren.

Bronnen: Elliot Smith – CNBC

Foto: RawpixelCC0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>