Het jaar 2022 is voor de meeste cryptomunten niet zo rooskleurig begonnen. Diverse digitale munten werden geconfronteerd met een koersdaling van enkele tientallen procenten. Ook Ethereum werd geconfronteerd met een forse correctie en wist zelfs terug te keren naar het niveau van afgelopen oktober. Toch laat deze digitale munt zien dat er een nieuwe bodem bereikt kan zijn. En dat kan goed nieuws voor de gehele cryptomarkt betekenen.

Niet alleen de crypto’s werden aan het begin van dit jaar geconfronteerd met enkele felle berentikken, ook de meeste aandelen moeten serieus terrein inleveren. De angsten rondom het coronavirus zijn nog lang niet verdwenen en ook de oplopende rentestanden bezorgen beleggers kopzorgen. Vooralsnog verloopt dit beursjaar dus een stuk uitdagender dan het jaar 2021.

Deze belangrijke technische steunlijn kan de redding zijn voor de cryptomarkt

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, is te zien dat de redding voor de cryptomarkt nabij kan zijn. Uit deze grafiek is namelijk af te lezen dat Ethereum tijdens de afgelopen handelsdagen wist af te ketsen van een belangrijke technische steunlijn. In dit geval gaat het om het 61,8% Fibonacciniveau die ontstaan is door de bodem van mei en de top van november. Binnen de technische wereld staat dit niveau bekend als een van de belangrijkste technische steunlijnen. Het is dus aannemelijk om te stellen dat de stieren vanaf dit niveau terugkeren.

Voor de cryptomarkt is er een spannende tijd aangebroken. Om verdere koersschade te voorkomen zal dit Fibonacciniveau bij Ethereum intact moeten blijven. Op het moment dat deze technische steunlijn sneuvelt, kan het verlies veel verder oplopen. Maar, de cryptostieren zijn op dit moment zeker nog niet verloren.

3 Crypto Kooptips van Slim Beleggen

Ontdek de 3 Crypto Kooptips van Slim Beleggen die de grootste rendementen kunnen opleveren in 2021. Vraag hier uw GRATIS GIDS aan …