Men zegt wel eens dat cryptomunten weinig nut hebben. Dat ze niet echt gebruikt worden om iets mee te kopen. Er duiken echter steeds meer initiatieven op om van cryptomunten bruikbare betaalmiddelen te maken. Zo lanceert UTRUST API een samenwerking waarbij 25.000 Duitse online winkels cryptomunten gaan aanvaarden in 2019.

In 2017 werden er wereldwijd voor $190 miljoen Bitcoins gespendeerd bij handelaars. Dat is een fenomenale stijging van minder dan $10 miljoen in 2013. De adaptatie van Bitcoin en andere cryptomunten gaat ondertussen verder. Vanaf 2019 kan dit mogelijk in een stroomversnelling komen.

Onder andere UTRUST API wil namelijk van cryptomunten een globaal aanvaard betaalmiddel maken. Ze zetten daarvoor een systeem op inclusief conflictbeperkingssysteem, geld terug-bescherming en een eigen cryptomunt die de koopkracht binnen het platform verhoogt.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste cryptonieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

De PayPal van de cryptomunten

Het bedrijf beoogt een globale aanwezigheid. Ze willen een soort van PayPal voor cryptomunten worden. Ze beginnen daarvoor in Duitsland via een partnerschap met Gambio.de. De Duitse e-commerce solution provider werkt samen met 25.000 Duitse online winkels. Deze winkels zijn samen goed voor 30% van de Duitse e-commerce handel.

UTRUST API onderscheidt zich van anderen als “the first cryptocurrency payment solution to offer instant transactions, buyer protection, and crypto-to-cash settlements.” Zo treden ze op als bemiddelaar tussen koper en verkoper wanneer de aankoop binnen de 30 dagen wordt betwist.

De commerciële lancering wordt voorzien voor het eerste kwartaal 2019. Vanaf dag 1 na de lancering kunnen deze online winkels cryptomunten aanvaarden als betaalmiddel. UTRUST API verwacht dat consument binnen 3 jaar bij alle grote bedrijven met cryptomunten zal kunnen betalen. Binnen 10 jaar verwachten ze zelfs dat alle grote landen allemaal hun eigen cryptomunt hebben uitgegeven als betaalmiddel.

Bron: CoinTelegraph

Bron: iStock/Bubaone

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)