Als manager bij Tesla kan het wel eens deugd doen om af en toe stoom af te blazen. Sisun Lee nam daarvoor op een keer een vakantie in zijn thuisland Zuid-Korea. Daar ontspande hij samen met zijn vrienden door heel veel te drinken. Maar terwijl zijn vrienden ’s anderendaags zonder problemen gingen werken, bleef hij achter met een kater. Tot hij een geheim ontdekte.

Wat bleek, in Zuid-Korea bestaat er een enorme markt met producten tegen een kater. Dihydromyricetin (DHM) is een product van de Japanse rozijnenboom dat helpt om alcohol af te breken in de lever. DHM-drankjes zijn in Zuid-Korea goed voor een jaarlijkse omzet van $182 miljoen.

Lee testte het product uit en kwam tot de conclusie dat het werkt.

Terug in de Verenigde Staten ging hij op zoek naar meer informatie rond dit product. Zo kwam hij uit bij Dr. Jing Liang aan de Universiteit van Zuid-Californië. Dr. Jing Liang deed al langer onderzoek naar producten tegen een kater. Zijn DHM poeder was volgens Lee zelfs beter dan het product in Zuid-Korea.

Samen met een productontwerper van Uber, Misha Frolov, begon Lee van het poeder een drankje te maken. Via hun website thehangoverdrink.com boden ze 500 gratis drankjes aan om te testen. Na 2 weken hadden ze al meer dan 20.000 bestellingen.

Daarop besloten beide hun job bij Tesla en Uber op te geven en een anti-kater drank te lanceren in de Verenigde Staten.

Het probleem was echter dat het product niet geklasseerd kon worden als een geneesmiddel (een kater is officieel een ziekte) en ook niet als een drankje omdat het dan FDA-toestemming nodig heeft. Daarom wordt het drankje tegen de kater uitgegeven als een voedingssupplement met de naam ‘Morning Recovery’.

91% van de klanten geeft aan dat ze na het innemen van ‘Morning Recovery’ zich ‘beter’ tot ‘veel beter’ voelen na een avondje stappen.

Bron: Forbes

Foto Credits: Misha Frolov – 82 Labs Inc