Warren Buffett leerde beleggen van Benjamin Graham, de grondlegger van value-beleggen. Value-beleggen klinkt bij veel mensen saai in de oren. Maar het is een van de weinige strategieën die de tand des tijds doorstaat én waar je als belegger altijd op kan rekenen. In deze strategie schuift Warren Buffett 3 belangrijke regels naar voor.

De topman van Berkshire Hathaway toverde een klein bedrag om tot een fortuin van tientallen miljarden. Berkshire is een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld, gewoon door te investeren in andere bedrijven. Buffett en Berkshire zijn uniek, maar tal van Graham&Buffett aanhangers werden ook rijk met deze strategie.

De 5 meest ondergewaardeerde aandelen voor 2018

De kracht van value-beleggen zit hem niet in de stijgende koersen, waar iedereen geld mee kan verdienen, maar in het behoud van je kapitaal tijdens dalende koersen. Zo weinig mogelijk verliezen in een berenmarkt, de kracht van samengestelde interest en het voordeel van cash geld maakt dat value-beleggen ALTIJD werkt.

(Aandeel Berkshire Hathaway de laatste 20 jaar)

Dit maakt value-beleggen zo waardevol

De 3 belangrijkste regels van beleggen, kunnen dan ook van IEDEREEN een rijk man maken, gewoon door aandelen te kopen.

-1. Maak de juiste beslissing

Wat is de juiste beslissing? De juiste beslissing welke aandelen je moet kopen, heeft in ieder geval NIETS te maken met de aandelenmarkt. Financiële markten zijn volatiel, gaan op en neer. Dit is enkel ruis op korte termijn. Beleggers moeten kijken op lange termijn.

Beleggen op lange termijn doe je niet door te beleggen in aandelen, maar in bedrijven. De juiste beslissing is om een bedrijf te kopen, waarvan de aandelenbeleggers vinden dat het minder waard is dan de intrinsieke waarde.

-2. Negeer nooit de intrinsieke waarde

De intrinsieke waarde van een bedrijf, is niet hetzelfde als de beurswaarde van een bedrijf. Mensen als Warren Buffett zijn gespecialiseerd in het berekenen van de intrinsieke waarde. Daardoor kunnen ze weten of de beurswaarde hoger of lager ligt dan de intrinsieke waarde.

Om de intrinsieke waarde te kennen, moet je de financiële verslagen lezen, interpreteren en begrijpen.

-3. Begrijp wat je koopt

Je kan alleen de intrinsieke waarde van een bedrijf kennen, wanneer je weet wat het bedrijf doet. Wanneer je niet begrijpt wat je koopt, kan je evengoed naar een casino gaan. Buffett is zo succesvol omdat hij weet wat hij koopt en omdat hij iets koopt dat goedkoper is dan de intrinsieke waarde. En dat is de meest winstgevende formule die er is op de beurs.

Helaas hebben veel te weinig beleggers dit begrepen of hebben ze er geen geduld voor. Gelukkig kan dat juist het verschil maken voor diegene die wel deze strategie toepassen.

Bron: G.M.R.

Zo verdien je geld met beleggen in ALLE markten

Bij een dalende markt moet je je geld beschermen. In een stijgende markt moet je zorgen dat je de trein naar boven niet mist, en in een zijwaartse markt moet je je strategie aanpassen en heel actief gaan beleggen (hoog verkopen, laag kopen). In dit gratis e-boek leggen we uit hoe je moet beleggen >>