Afgelopen zaterdag klokte Bitcoin boven $9.000, een stijging van maar liefst 50% ten opzichte van het dieptepunt van $6.000. Maar op zondag viel Bitcoin terug tot $8.000. Momenteel blijft de grootste cryptomunt ter wereld daar boven, maar enkele technische signalen laten zien dat het tijd is om te kiezen: terug omlaag naar $5.000 of verder omhoog naar $10.000.

Sinds de piek van $20.000 zit Bitcoin in een dalende trend van steeds lagere toppen. Op het dieptepunt van $6.000 was de technische trendindicator RSI gedaald tot onder 30. Dit is een sterk oververkocht signaal waarop Bitcoin dan ook herstelde.

In het verleden was een RSI onder 30 steeds een sterk signaal voor een herstel én het startschot voor de weg naar een nieuwe hoogste recordkoers. Een RSI onder 30 werkte altijd een V-herstel in de hand. Dat is ook wat we zagen met de stijging van $6.000 naar $9.000.

Maar het is nog lang niet zeker dat Bitcoin nu opnieuw op weg is naar een nieuw record.

De weekgrafiek van Bitcoin laat een ander beeld zien. Daar is de RSI teruggevallen tot onder 50. Dit is een signaal waarin de koersevolutie negatief blijft. Het is ook de eerste keer sinds september 2015 dat de RSI op de weekgrafiek van Bitcoin onder 50 noteert.

Daarnaast laat het 5-weekse gemiddelde en het 10-weekse gemiddelde een crossover zien waarbij de kortetermijntrend onder de langetermijntrend terecht kwam. Dit duidt ook op technische zwakte op korte termijn.

Een rally naar een nieuw record lijkt de komende weken dan ook vrijwel uitgesloten. Om terug in een positief momentum te geraken, moet Bitcoin terug boven $10.000 stijgen. Anders dreigt een nieuwe low in deze dalende trend naar $5.000 per BTC.

Bron: CoinDesk

Waarom weten andere beleggers dit wel en jij nog niet?

Heb jij ook het gevoel om altijd te laat te komen op het feestje? Heb jij ook altijd het gevoel dat anderen met de grootste winsten gaan lopen en jij enkel nog de kruimels kan oprapen? Ben jij het beu om het belangrijkste nieuws steeds te missen?

Dan is het NU tijd voor verandering. Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste nieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>