Wat is er nodig om de Amerikaanse economie voldoende te stutten zodat de negatieve gevolgen van de coronacrisis niet nog zwaarder worden? Het antwoord is simpel, een hele hoop geld. Economen hebben de berekening gemaakt en er zou ongeveer 3 biljoen dollar nodig zijn om de volledig impact van COVID-19 te neutraliseren. Met andere woorden, een smak geld.

Het Witte Huis en het Amerikaans Congres komen nog altijd niet overeen omtrent de volgende stimuleringsmaatregelen om de economie te stutten. Economen weten echter wel perfect wat er nodig is om voldoende ondersteuning te bieden, namelijk 3 biljoen Amerikaanse dollar.

William Lee, hoofdeconoom bij Milken Institute, zei dat dit bedrag deels gespendeerd moet worden om werklozen aan werk te helpen en bedrijven te stimuleren om hun werknemers van thuis te laten werken. In ieder geval, hij is van mening dat men het groots moet zien.

I think the one thing that everyone … agrees with is we have to get in there and get in big. The issue is how do you get big without a permanent increase in fiscal deficit.

Lee voegde er ook nog het volgende aan toe:

That’s why the programs that are put in place have to be targeted and designed in a way so that they disappear once the economy comes back online again.

Impasse

De Democraten en de Republikeinen zijn het niet eens met elkaar over hoe men de stimulus moet inschakelen. Waar moeten de fondsen naartoe gaan en wat krijgt de prioriteit? Daar wordt nu hevig over gediscussieerd. Het wordt wel stilaan tijd dat ze met een oplossing komen want de Amerikaanse economie wordt hard getroffen door de coronacrisis en de lockdown.

Tijdens het tweede kwartaal kromp de Amerikaanse economie met bijna 33 procent, het slechtste kwartaal ooit. Hoe langer men wacht met stimuleren, hoe groter de schade wordt. Het is dus van cruciaal belang dat de politieke partijen snel een overeenkomst bereiken hieromtrent.

Bronnen: CNBC

Foto: John Guccione www.advergroup.com – Pexels

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>