Begin november zal duidelijk worden of Donald Trump zijn presidentstermijn met vier jaar kan verlengen, of dat hij in het Witte Huis plaats moet maken voor Joe Biden. Volgens de peilingen is de democraat op dit moment aan de winnende hand. En dat kan slecht nieuws betekenen voor de aandelenmarkten.

Aan het begin van dit jaar was er geen twijfel over mogelijk of Trump zijn presidentstermijn met vier jaar zou gaan verlengen. Het werkloosheidscijfer bewoog rond een recorddieptepunt en de groei van de Amerikaanse economie leek niet te stoppen te zijn. Het coronavirus wist echter roet in het eten te gooien. Inmiddels lijkt Joe Biden aan de winnende hand te zijn. Het jaar 2016 leert ons echter dat de peilingen niet altijd betrouwbaar zijn.

Beleggers hopen op een verkiezingsoverwinning van Trump

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research is de huidige beurszwakte goed te verklaren. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de S&P 500 index tijdens een verkiezingsjaar normaliter tegenvallend weet te presteren tijdens de beursperiode september tot en met oktober. Dit wordt ook wel de ‘verkiezingsvreesperiode’ genoemd.

Overigens is het nog maar de vraag of de beurzen vanaf november de weg naar boven weer weten te vervolgen. De verkiezingsbeloftes van Biden voorspellen immers weinig goeds voor de aandelenmarkten. Zo wil hij onder andere de winstbelastingen verhogen. Met als resultaat dat er minder nettowinst voor beleggers overblijft. Beleggers lijken daarom gebaat te zijn bij een verkiezingsoverwinning van Trump.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.