Het voordeel van Litecoin is dat grote broer Bitcoin steeds als voorbeeld kan dienen. De prijs van Litecoin gaat de laatste weken als een jojo op en neer, maar er zijn toch enkele redenen waar de prijs eerder omhoog dan omlaag zal bewegen.

Er staan enkele interessante nieuwe ontwikkelingen in de steigers bij Litecoin. Dit zijn de belangrijkste.

-1. MAST

Extra privacy inbouwen bij bestaande cryptomunten is niet zo eenvoudig. Litecoin wil dit veranderen via MAST. De update zal er ook voor zorgen dat er slimme contracten geïntroduceerd worden. Er is nog geen officiële datum, maar waarschijnlijk zal MAST doorgevoerd worden na de SegWit2x update van Bitcoin in november.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

-2. Atomic Swaps

Litecoin speelt een voortrekkersrol bij de introductie van Atomic Swaps. Met deze Atomic Swaps kan men cryptomunten verhandelen over verschillende blockchains in real time. Dit zou gecentraliseerde handelsplatformen overbodig maken en een bijzonder krachtige tool zijn voor de cryptomarkten.

-3. Convenanten

Convenanten kunnen een belangrijke rol spelen in het ecosysteem van Litecoin. Convenanten kunnen Litecoins bij elkaar houden zonder dat ze gebruikt worden in andere transacties. Het is een complex proces, maar het effent wel het pad voor ‘colored coins’. Hiermee kan je een soort van kluis creëren om je Litecoins in te bewaren. Dit is veel veiliger.

Koop snel, veilig en eenvoudig Litecoins >>

Bron: The Merkle

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>