De cryptomarkt gaat door een diep dal, vergelijkbaar met de dotcom-crash van de internetaandelen begin deze eeuw. Wie zich door die crash niet liet ontmoedigen, kon de laatste 18 jaar een fortuin verdienen met de internetaandelen. Om hetzelfde te doen met cryptomunten, kan je een van de volgende 3 beleggingsstrategieën toepassen.

Cryptomunten zullen dit overleven. Het institutionele geld staat te wachten om de cryptomarkt te betreden. Crypto is internet 3.0. Het zijn het soort berichten die beleggers in cryptomunten vandaag liever negeren. Net zoals ze begin dit jaar de waarschuwingssignalen negeerden.

Vandaag is dan ook een van de meest interessante periodes ooit om in cryptomunten te beleggen.

3 strategieën voor cryptomunten

De Silicon Valley aanpak

De vergelijking met de dotcom-bubbel/crash is niet ver weg wanneer men over cryptomunten spreekt. Investeerders in Silicon Valley zijn de laatste jaren echter bijzonder rijk geworden met de dotcom-aandelen van weleer. In Silicon Valley was het niet belangrijk om in het juiste bedrijf te investeren, het was belangrijk om het juiste bedrijf niet te missen.

De rendementen op Facebook, eBay, PayPal, Nvidia, … zijn zo gigantisch dat ze meer dan de verliezen op de rest goedmaken. Die strategie kan je ook toepassen op cryptomunten door in zoveel mogelijk altcoins te beleggen. Dit verhoogt de kans dat er (minstens) 1 kaskraker tussen zit.

Sectorbeleggen

Ook de cryptomarkt kent verschillende sectoren of type coins. Je kan proberen om de winnaar van iedere sector te kopen. Of je kan de winnende sector identificeren en iedere speler in die sector kopen. Het eerste is veel moeilijker maar heeft een potentieel veel hogere return dan het tweede.

In het tweede geval, ligt het potentiële rendement lager, maar vergaar je wel de nodige kennis van die specifieke cryptomunten om betere beslissingen te kunnen nemen.

Blue Chip beleggen

Blue Chips is de benaming voor de grote, gevestigde namen op de aandelenmarkt. De aandelen uit de Dow Jones zeg maar. Op de cryptomarkt spreken we dan over Bitcoin, Ethereum, XRP, Stellar Lumens, …

Je kan hier in beleggen en wanneer de prijs daalt bijkopen om de gemiddelde aankoopprijs te verlagen. Dit is de minst risicovolle strategie met dan ook het potentieel laagste rendement.

Bron: Hacked

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)