Timothy Kim kwam in zijn tienerjaren naar de Verenigde Staten met $500. Door enkele goede beleggingen op de aandelenmarkt toen hij 19 was, werd hij een miljonair. Maar daar het voor velen een droom is om miljonair te worden, ziet Kim ook een groot nadeel: verveling.

Momenteel heeft Kim zijn eigen personal finance blog TubofCash.com waar hij zijn verhaal doet over hoe je rijk moet worden én waar hij regelmatig geld weggeeft. Deze blog geeft hem een doel, want rijkdom zonder doel zorgt al snel voor verveling zegt Timothy Kim.

Mensen denken dat ze de levensstijl willen van iemand die het ganse jaar door op vakantie is voor de rest van hun leven. Ik zit in zo’n situatie en ik verveel me.” – zegt Kim in een interview met CNBC Make It.

De meeste mensen romantiseren het idee achter miljonair worden terwijl ze niets anders doen dan ’s morgens opstaan, naar een job gaan die ze niet graag doen, naar huis gaan en opnieuw beginnen.

Maar wanneer iemand jou miljonair zou maken en je hebt geen werk of geen doel meer in het leven, zal je snel ondervinden dat het leven behoorlijk saai is. ‘De meeste mensen willen iets bijdragen aan de maatschappij’, aldus de self-made beleggingsmiljonair.

Het klinkt mooi, maar de meeste mensen willen niet iedere dag van hun leven 15 uur naar Netflix kijken, besluit Kim.

Meer geld maakt niet meer gelukkig

Een reden waarom meer geld niet meer gelukkig maakt, is de stress van je levensstandaard. Wie meer geld verdient gaat ook meer geld uitgeven. Het is moeilijk om van die levensstijl af te stappen. Het onderhouden van je levensstandaard zorgt voor extra stress.

Money can’t make you happy, but it does allow you to be miserable in comfort.” – The Spider Network.

Het is moeilijk om gelukkig te zijn wanneer je niet genoeg geld hebt. De stress van achterstallige rekeningen, een dak boven je hoofd te hebben, … biedt weinig ruimte tot gelukkig. Maar eens je financiële basisbehoefte bevredigt zijn, ga je er niet gelukkiger op worden als je meer geld gaat verdienen.

Bron: MSN

Foto Credit: iStock