Enkele van de grootste en belangrijkste automerken ter wereld, treden toe tot een werkgroep die de ontwikkeling van blockchain voor de auto-industrie wil versnellen. Blockchain, het protocol waar Bitcoin op gebouwd is als applicatie, kan een enorme verandering op gang brengen in de sector.

BMW, Ford, Renault en General Motors zijn 4 autoproducenten die toetreden tot MOBI, het Mobility Open Blockchain Initiative. Andere bekende bedrijven zijn onder andere IBM, Bosch en Blockchain at Berkeley.

De missie is om de ontwikkeling van blockchain te versnellen en om ervoor te zorgen dat de sector op eenzelfde lijn zit wat autonoom rijden en ride-sharing betreft.

Brian Kelly, CEO van investeringsfonds BKCM, noemt dit initiatief alvast ‘zeer, zeer interessant’. Door de toetreding van deze 4 grote automerken tot MOBI ontstaat er een heel nieuw speelveld voor de ontwikkeling van blockchain: de auto.

Het gevecht om de auto van de toekomst

Grote technologiebedrijven als Apple, Amazon, Google en Microsoft doen al grote inspanningen om te penetreren in de auto-industrie. Nu gaan de grote automerken zich ook moeien op het gebied van de technologie achter de auto.

Amazon probeert de aanwezigheid van Alexa uit te breiden naar de auto. Microsoft heeft met zijn clouddienst Azur een toepassing voor autosystemen en Apple biedt Carplay voor iOS aan. Google werkt al lange tijd aan een autonoom rijden project, nu in samenwerking met Waymo.

Volgens Kelly draait alles rond data:

“MOBI is doing the end around and making that data self-sovereign and giving the consumer the control over their data property rights,”

Via de blockchaintechnologie kan men een gedecentraliseerd systeem creëren dat volgens experts zo goed als niet gehackt kan worden. De auto-industrie evolueert al jaren naar auto’s waar technologie een steeds grotere rol speelt. En daar willen de automerken ook zelf een grote rol in spelen.

Bron: CNBC

Foto Credit: iStock

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>