Steeds meer economen beginnen zich zorgen te maken over de economische gezondheid van de wereldeconomie. Ook de Amerikaanse economie begint langzaam maar zeker last te krijgen van de nare gevolgen van de handelsoorlog. En volgens diverse economen kan de Amerikaanse economie binnen afzienbare tijd geconfronteerd worden met een recessie. En dat zou een groot probleem zijn voor een groot deel van de Amerikaanse bevolking.

Diverse onderzoeken maken duidelijk dat er een reële kans bestaat dat de Amerikaanse economie binnen een jaar geconfronteerd wordt met een recessie. Onder andere de situatie binnen de Amerikaanse rentemarkt wijst richting een aanstaande recessie (omgekeerde rentecurve).

Recessie kan grote gevolgen hebben voor groot deel van de Amerikaanse bevolking

Uit een grootschalig onderzoek van Bankrate blijkt dat een groot deel van de Amerikaanse bevolking niet klaar is voor een nieuwe recessie. Zo is op de bovenstaande staafgrafiek te zien dat 40% van de Amerikaanse bevolking niet voorbereid is op een nieuwe recessie, indien die recessie binnen een jaar plaatsvindt. Slechts 19% van de Amerikanen is goed voorbereid op een crisis.

Het probleem zit met name in het feit dat een groot deel van de Amerikaanse bevolking nog steeds gebukt gaat onder torenhoge schulden. Daarnaast beschikt slechts een klein deel van de Amerikaanse bevolking over een noemenswaardig spaarsaldo. Wat dat betreft is het dus voor de meeste Amerikanen te hopen dat de Amerikaanse economie niet binnen afzienbare tijd in een recessie beland.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)