Binnen de beleggingswereld wordt er vaak gesproken over het slimme en het domme geld. Het slimme geld zou dan staan voor de hedgefondsmanagers en het domme geld voor de beleggers die altijd de stroom achterna gaan. Volgens kenners moeten we met name de gang van zaken bij het ‘slimme geld’ in de gaten houden.

De meeste beurzen bewegen op dit moment rond de oude recordhoogten. Wat dat betreft zou je dus kunnen stellen dat het goed gesteld is met de aandelenmarkten. Opvallend genoeg neemt het ‘slimme geld’ op dit moment steeds verder afstand van de aandelenmarkten. En dat mogen we toch wel zien als een serieuze waarschuwing.

Gevaarlijke divergentie tussen het ‘slimme geld’ en Wall Street

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is de Smart Money Flow index afgebeeld tegenover de S&P 500 index. Op deze grafiek is te zien dat bij de Smart Money Flow index al enkele weken sprake is van een dalende beweging. Opvallend genoeg is deze dalende beweging niet terug te zien bij de S&P 500 index, want de beurzen wisten juist tijdens de afgelopen weken in waarde te stijgen.

In het verleden hebben we wel vaker een (kortstondige) divergentie gezien tussen het ‘slimme geld’ en Wall Street. In vaak van de gevallen liep het uiteindelijk niet zo rooskleurig af voor Wall Street. Wat dat betreft zijn we dus gewaarschuwd.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)