Het is een wilde rit geweest dit jaar, zowel op de financiële markten als op de cryptomarkt. In december wist de bitcoin te stijgen naar een nieuwe recordkoers. Dat was nog helemaal anders toen de Verenigde Staten zich kopzorgen begonnen te maken over COVID-19 in maart. Toen noteerde de bitcoin onder de 4.000 dollar. Maar wat verwacht men van het jaar 2021?

2020 was een bijzonder bewogen jaar. Niet alleen op de aandelenmarkten, ook voor de digitale munten ging het er woelig aan toe. De cryptomarkt, net zoals de beurzen, weet het beursjaar 2020 sterk te eindigen. Maar wat zal 2021 geven? James Ledbetter, editor bij FIN, geeft zijn kijk op de cryptomarkt en ziet enkele positieve trends.

4 voorspellingen

Enerzijds verwacht hij dat de bitcoin meer geaccepteerd zal worden. Als investering maar ook als effectief betaalmiddel. Grote fintech-bedrijven zorgen voor een stroomversnelling hierin. Square en Paypal bieden alleszins de mogelijkheid om bitcoins te kopen en verkopen.

Ook grote technologiebedrijven zullen inzetten op digitale munten. Bijvoorbeeld Facebook, de sociale mediagigant is volop bezig aan een cryptomunt genaamd de ‘diem’. Ledbetter verwacht dat ook andere techgiganten, zoals bv. Amazon en Google, op dezelfde trein zullen springen.

Centrale banken betreden evenzeer meer en meer de markt van de digitale munten. Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de centrale banken bezig is met de creatie van hun eigen digitale munt met China als koploper. Daar werd onlangs een loterij gehouden waarbij 100.000 inwoners elk 200 digitale renminbi konden winnen via een digitale portefeuille.

Ledbetter verwacht dat de volatiliteit ook in 2021 hoog zal blijven. Omdat de bitcoin niet gekoppeld is aan iets fysiek, zoals bv. de Amerikaanse dollar of een grondstof, zal de munt grote schommelingen blijven maken. Sommige analisten verwachten dat de bitcoin zal stijgen naar 50.000 dollar in 2021 terwijl anderen een forse daling verwachten.

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven