In de maanden februari en maart werden de wereldwijde beurzen geconfronteerd met een historische beurscrash. Deze beursdaling zal de geschiedenisboeken ingaan als de ‘coronacrash’. Opvallend genoeg zag het ‘slimme geld’ deze beursdaling al vroegtijdig aankomen.

Al wekenlang is er sprake van een stijgende beurstrend. Tijdens de afgelopen handelsweken werden de recordkoersen bij de meeste beurzen zelfs verder aangescherpt. En voorlopig lijkt haast geen enkele belegger rekening te houden met een nieuwe beursdaling. Het Slimme Geld is daar opvallend genoeg wel op voorbereid.

Fondsbeheerders geloven niet in deze beursrally

Als we het over het ‘slimme geld’ hebben, dan gaat het veelal om fondsbeheerders. Hun acties zijn van groot belang voor de richting van de beurzen, omdat zij een groot deel van het beleggingskapitaal vertegenwoordigen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van ZeroHedge, is te zien dat de Smart Money Flow Indicator op dit moment lager noteert dan in februari het geval was. Destijds waarschuwde het ‘slimme geld’ ook al vroegtijdig voor een beursdaling. Destijds wist dat min of meer te resulteren in een beurscrash.

De Smart Money Flow Indicator laat zien dat fondsbeheerders vandaag de dag pessimistischer gestemd zijn dan in februari het geval was. Gezien het verleden lijken beleggers er verstandig aan te doen om deze trend zeer serieus te nemen. De recente recordkoersen wisten immers de stemming onder de fondsbeheerders ook niet te doen veranderen.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!