De technologische revoluties vliegen tegenwoordig rond onze oren; blockchain, robotica, artificiële intelligentie, virtual reality, … Al deze ontwikkelingen openen deuren voor nieuwe bedrijven … en voor beleggers. Er valt veel geld te verdienen, maar er is ook veel risico aan verbonden.

Sommige sectoren kunnen in de val lopen en een bubbel vormen, zoals de dotcom-bubbel eind vorige eeuw. Maar ook leidende bedrijven kunnen weggevaagd worden door nieuwe concurrenten, denk BlackBerry dat door de iPhone volledig van de kaart werd geveegd. Beleggen in individuele aandelen brengt daarom de nodige risico’s met zich mee.

Ontdek HIER onze aankoopstrategie voor cryptomunten >>

Gelukkig bestaan er tegenwoordig ETFs. Via ETFs kan je aandelen van een volledige sector kopen. Met onderstaande ETFs kan je inspelen op verschillende technologische (r)evoluties.

Robo Global Robotics ETF

Automatisatie is een trend die niet snel zal verdwijnen. In 2017 wordt er volgens IDC al $97 miljard uitgegeven aan robotica. Dit zal de komende 4 jaar stijgen tot $230 miljard. Via deze ETF kan je een heel breed gamma aan bedrijven kopen die actief zijn op het gebied van robotica/automatisatie.

Emerging Markets E-Commerce ETF

Wanneer we aan e-commerce denken, komt Amazon altijd als eerste naam naar voren. Maar Amazon speelt in de groeilanden amper een rol van betekenis. Ook die andere gigant, Alibaba, maakt slechts 8% van de totale ETF uit. Er zijn nog veel meer E-commerce bedrijven om in te beleggen en deze ETF maakt dat zeer eenvoudig.

Pure Funds Mobile Payments ETF

Hoe meer mensen er online shoppen, hoe meer online betalingen er nodig zijn. In de Verenigde Staten gebruikt 1 op 5 nog maar het systeem van mobiele betalingen. Tegen 2020 zou dit verdubbelen.

Powershares Nasdaq Internet Portfolio

Wie graag alle grote internetaandelen in een keer koopt, kan bij deze ETF terecht. Je vindt er technologiereuzen zoals Facebook of Alphabet, maar ook het Chinese Baidu, het Russische Yandex en tal van kleinere opkomende internetbedrijven.

Pure Funds Cyber Security ETF

Naarmate de wereld meer digitaal wordt en naarmate er meer cyberaanvallen volgen, is er ook steeds meer behoefte aan digitale beveiliging. Het tijdperk van een antivirusprogramma als beveiliging is al lang achter ons. Bedrijven hebben steeds meer nood aan gespecialiseerde beveiliging.

Foto Credit: Pixaby/HypnoArt

Bron: MarketWatch

Aandelen die wij nóg liever zien dan Apple

Benieuwd welke technologieaandelen in het Technologie Rapport staan? KLIK HIER om te zien of Apple nog steeds tot een van onze favoriete aandelen behoort. Of ben je benieuwd naar onze andere topaandelen in het Technologie Rapport? KIJK HIER.