Augustus 2010, augustus 2011, januari 2014 en januari 2018. Wat hebben deze maanden met elkaar gemeen? Het zijn maanden waarin de correctie van Bitcoin begon die resulteerde in dalingen van 70% tot 80%. Maar het is niet de daling die we moeten onthouden, het is de stijging die daar steeds op volgde. Hoe groot is de kans dat we opnieuw een rally krijgen bij Bitcoin (en andere cryptomunten)?

We vroegen het aan enkele experts ‘in the field’.

Chainalysis

Volgens dit onderzoeksbureau is de markt van cryptomunten de afgelopen 9 maanden volwassen geworden. Ondanks de forse daling is de prijs van Bitcoin de laatste 2 maanden stabiel gebleven tussen $6.300 en $6.800.

Na de intrede van vele beleggers die andere bedoelingen hadden dan te investeren in Bitcoin, hebben langetermijnbeleggers en nieuwe speculanten vastgehouden aan hun positie. Dit betekent dat de markt klaar is voor een stevige beweging die beantwoordt aan de fundamenten.

Door de stabiliteit van Bitcoin is de markt minder gevoelig aan hypes en evenementen.

Erik Voorhees (ShapeShift)

Gezien de daling van 80% lijkt het ergste achter de rug. Het einde van de berenmarkt is in zicht, aldus Voorhees. Wanneer een bubbel leegloopt is er na de daling vaak een uitgesponnen periode van zijwaartse koersen.

Hij ziet dit dan ook als een ideale periode om opnieuw cryptomunten te kopen. Sommige cryptomunten hebben al de nodige kracht laten zien, zoals Cardano, XRP en Stellar Lumens.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste cryptonieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

Het grote geld wacht op cryptomunten

Mike Novogratz

Miljardair Mike Novogratz ziet dat de verkoopdruk uitdooft. Diegene die willen verkopen, hebben dat al gedaan of zijn niet meer zo geneigd dat te doen bij deze lage koersen. Novogratz verwacht ook dat het institutionele geld stilaan zijn intrede zal maken.

Ari Paul (Block Tower)

Volgens Ari Paul is de intrede van institutioneel geld niet vanzelfsprekend. Custody of het veilig bewaren van cryptomunten, heeft tijd nodig. De faciliteiten zijn er stilaan, maar vooraleer institutioneel geld de stap zet, moet er voldoende vertrouwen zijn.

Dat vertrouwen is stilaan op komst. Eens een paar grote beleggers aankondigen dat ze Bitcoin in ‘custody’ hebben, zullen er vele anderen volgen.

Balaji Srinivasan (Coinbase)

Naast Coinbase is ook Goldman Sachs, Citigroup en Morgan Stanley bezig met ‘custody’ voor cryptomunten. Bakkt, Nasdaq en financiële instellingen in Japan en Zuid-Korea vinden hun weg naar de cryptomarkt.

De bubbel-fase crash van januari tot juli is voorbij. En de cryptomarkt zal net als iedere andere keer sinds 2011 herstellen. En in vergelijking met vorig jaar staat de cryptomarkt op het gebied van ontwikkeling, infrastructuur en regulering veel verder dan een jaar geleden.

Bron: CoinTelegraph

Foto Credit: Pixaby

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)