Wanneer je naar de koers kijkt van Bitcoin, zou je verwachten dat ’s werelds grootste cryptomunt op sterven na dood is. Maar achter de schermen werken enkele zeer machtige en grote bedrijven aan een oplossing om Bitcoin tot bij de grote massa te brengen. Dit kan de grote doorbraak worden voor ’s werelds grootste cryptomunt.

Intercontinental Exchange (ICE) – moederholding boven ’s werelds grootste aandelenmarkt (de New York Stock Exchange) – lanceert een nieuw bedrijf: Bakkt. Met de oprichting van Bakkt wil ICE samen met Microsoft, Boston Consulting Group en Starbucks van Bitcoin een globale, betrouwbare munt maken met een brede aanvaarding.

”Bitcoin would greatly simplify the movement of global money. It has the potential to become the first worldwide currency.” – zegt Jeffrey Sprechter, oprichter, voorzitter en CEO van Intercontinental Exchange.

Bakkt moet het traditionele geld verzoenen met het nieuwe geld. Ze willen het oude financiële systeem klaar stomen voor Bitcoin en andere cryptoproducenten.

Millennials don’t trust traditional financial institutions. To gain their trust, banks, brokerages, and asset managers can use a currency that millennials believe in, like Bitcoin. Using digital currencies brings a lot of sizzle,”

Bitcoin als volwaardig alternatief voor aandelen en obligaties

Kelly Loeffler, hoofd digitale activa bij ICE, wordt de CEO van Bakkt. “Het is de bedoeling om een open netwerk te bouwen dat het potentieel van digitale activa moet ontplooien over heel de wereld en voor de commerciële handel.”

Wanneer de lancering van Bakkt – voorzien voor november – gaat zoals gepland, zal Bitcoin o.a. voor het Amerikaanse publiek beschikbaar worden in de 401K’s, dat zijn de pensioenspaarpotten van de Amerikanen. Op die manier kan Bitcoin een volwaardig alternatief worden op aandelen en obligaties en een gigantische markt aanboren.

Blijf net als 10-duizenden andere beleggers dagelijks op de hoogte van het belangrijkste nieuws op de crypto- en aandelenmarkt.

Maar Bakkt heeft nog meer plannen met Bitcoin.

Ze willen de wereld van de retail ook veranderen. In plaats van een kredietkaart boven te halen, moet het mogelijk zijn om te betalen met een Bitcoin-app. Met de aanwezigheid van Microsoft en Starbucks zoekt Bakkt naar mogelijkheden om de manier waarop we betalen te revolutioneren.

Bron: Fortune

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)