Het is een fout idee dat je veel geld moet hebben om te beginnen beleggen. Uiteraard kan je met meer geld sneller iets bereiken. Maar dat neemt niet weg dat je ook al lucratieve beleggingen kan doen met kleine bedragen. Tegenwoordig kan je met €1.000 al veel leuke dingen doen.

Het belangrijkste aan beleggen is dat je eraan begint. Of dit nu met €1.000 is of met €10.000 maakt zo veel niet uit. Door er aan te beginnen heb je al een stap voor op de rest. Wanneer je daarna kan blijven beleggen, creëer je een gewoonte die je later nog heel veel geld kan opbrengen. En ondertussen leer je uit jouw ervaringen.

Succesvol beleggen is beleggen met geld dat je kan missen én … er aan beginnen. Dit zijn 5 manieren om je geld te beleggen, zelfs als het maar €1.000 is.

-1. Aandelen kopen

Beleggen op de aandelenmarkt is zeer persoonlijk. De kunst is om die aandelen te kopen die het beste bij jou passen. Lig je niet wakker van wat op en neer gaande koersen, dan kan je wat meer risico nemen. Slaat de angst je om het hart bij een daling van 10%, houd je het best bij veilige aandelen.

Ontdek hier wat voor belegger jij bent op de aandelenmarkt.

-2. Investeer in een cursus

Er zijn op het internet talloze cursussen te vinden die je leren om geld te verdienen. Het is een kwestie van de cursus te vinden die bij jou past en die geloofwaardig is. Klik niet zomaar op de eerste de beste cursus die je tegen komt, maar doe onderzoek en lees reviews. Door te investeren in een cursus leer je geld verdienen, ga je anders leven en groei je als financieel persoon.

-3. Grondstoffen verhandelen

Grondstoffen zijn net als aandelen een interessante optie om in te beleggen. Via ETFs kan je bijvoorbeeld beleggen in traditionele grondstoffen zoals goud, zilver of olie. Maar tegenwoordig heb je ook steeds meer toegang tot ‘nieuwe’ grondstoffen zoals Lithium of Rare Earth Metals.

Ontdek hier de 6 grondstoffen van de toekomst >>

-4. Beleggen in cryptomunten

Cryptomunten hebben een bijzonder lage instapdrempel. De kostprijs om cryptomunten te kopen is zeer laag. Je kan dus al met kleine bedragen aan de slag. Het potentieel van cryptomunten is gigantisch en is al zeer lucratief gebleken. Let ook hier op een goede spreiding. Veel cryptomunten zullen over 10 jaar niet meer bestaan, maar diegene die overleven kunnen vroege beleggers rijk maken.

Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

-5. Beleggen met opties

Opties lijken voor veel beleggers een ver-van-mijn-bed-show. Nochtans kan je ze even gemakkelijk verhandelen als aandelen, grondstoffen of cryptomunten. Je kan beleggen in opties zo ingewikkeld of eenvoudig maken als je zelf wil. Opties kunnen net als cryptomunten tientallen procenten per dag stijgen als je de juiste koopt.

Bron: Entrepreneur

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Foto Credit: iStock