Voor sommige mensen zijn de bewegingen binnen de aandelenmarkten soms niet te begrijpen. Juist op de momenten dat iedereen bijvoorbeeld denkt dat de markt instort, krijgen we juist te maken met een enorme rally. Dat was bijvoorbeeld het geval toen bekend werd dat Donald Trump de nieuwe president van de VS zou gaan worden. Ook de bewegingen bij individuele aandelen zijn soms niet te begrijpen.

De meeste beleggers betrappen zichzelf er regelmatig op dat ze een beslissing nemen die ze eigenlijk achteraf helemaal niet hadden willen nemen. Dit komt omdat we ons vaak laten beïnvloeden door onze emoties. En over het algemeen weten deze emoties er voor te zorgen dat we in het meest van de gevallen een foute beslissing nemen.

De meeste beleggers maken deze beleggingsfout

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is een belangrijke beurstip in beeld gebracht. Op deze grafiek is namelijk te zien dat het aandeel Apple een stevige bodem wist neer te zetten op het moment dat er juist slecht nieuws naar buiten kwam over de vraag naar iPhones. Met andere woorden hadden de meeste beleggers op dat moment verwacht dat de koers verder zou gaan dalen. Daarentegen gebeurde juist het tegenovergestelde.

Dit simpele voorbeeld maakt duidelijk dat niets is zoals het lijkt. Juist op de momenten dat iedereen naar de nooduitgang rent, is dat het ideale moment om tegen de stroom aan mensen in te gaan. Als u in staat bent om dat te bewerkstelligen, hebt u de belangrijkste beurskwaliteit onder de knie.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en aandelennieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>