Met de juiste tips zijn dromen geen bedrog. Manny Khoshbin beleeft ‘The American Dream’. Hij begon als rekkenvuller in een Amerikaanse supermarket. Nu is de man meer dan $100 miljoen waard. Via Instagram laat hij graag zijn rijkdom zien, maar ook wat hij er allemaal voor heeft moeten doen. Wat hij kan, kan iedereen.

Manny Khoshbin kwam op zijn 14e vanuit Iran naar de Verenigde Staten. Zijn familie leefde eerst een paar weken in een auto voor ze een appartement vonden. Ze hadden zo goed als niets en spraken amper Engels. Om rond te komen ging Manny Khoshbin rekken vullen in een Kmart.

Khoshbin vond dit zo erg dat hij besloot om de Amerikaanse droom waar te maken. Hij zou er alles aan doen om financieel onafhankelijk te worden. Hij spaarde iedere cent die hij verdiende om na een jaar een auto te kopen. Met die auto ging hij op zoek naar een betere job.

Sindsdien gebruikt hij iedere opportuniteit om zijn succes verder uit te breiden. Hij behaalde zijn licentie in vastgoed en bouwde zijn eigen succesvolle vastgoedbedrijf uit.

Een bericht gedeeld door Manny Khoshbin “Never Give Up” (@mannykhoshbin) op

Dit zijn de 5 tips van Manny Khoshbin die iedereen kan gebruiken om hetzelfde te doen:

-1. Doelstellingen

Wie als doel heeft een gemiddeld leven te leiden, zal ook gemiddelde resultaten behalen. Manny Khoshbin geeft als tip om exact uit te stippelen waar je over 1, 2, 5, 10 en 20 jaar wil zijn. Dan maak je jaarlijkse doelstellingen die haalbaar zijn om het grotere geheel te bereiken. En dan geef je 100% om die doelstellingen te bereiken.

-2. Plan

Je kan niet van punt A naar punt B rijden in het donker. Je moet je doelstellingen dan ook in een plan gieten. Je moet stap voor stap opschrijven hoe jij de doelstellingen op 1, 2, 5, 10 en 20 jaar gaat behalen.

-3. Kennis

Je moet je kennis steeds meer uitbreiden. Niemand wordt als expert geboren. Er is dus geen reden om je onzeker te voelen. Omring jezelf met mensen die kennis absorberen als een spons en bereik samen de beoogde doelstellingen.

-4. Wekelijkse check-up

Kijk wekelijks na hoe het met je plan en je doelstellingen gaat. Ga na of je op het juiste pad bent of dat je ergens moet bijsturen. Dit verhoogt je winnaarsmentaliteit en je onderbewustzijn gaat automatisch op zoek naar de juiste oplossingen.

-5. Geef NOOIT op

De meeste mensen geven op voor ze hun einddoel bereiken. Wanneer je ooit het gevoel hebt om op te geven, ga je terug naar je doelstellingen op korte én lange termijn. Herinner jezelf eraan waarom je aan de tocht bent begonnen. Leer van je tegenslagen en ga door.

Bron: Entrepreneur