Net als de goudprijs noteert ook de zilverprijs al jaren ver onder de piek van 2011. Het bodemproces bij beide edelmetalen duurt bijzonder lang. Maar hoe langer de bodemvorming, hoe krachtiger de uitbraak. Wanneer de opwaartse druk stijgt, kan het dak er bijna letterlijk af wanneer de uitbraak een feit is. En bij zilver is het bijna zover.

Wil zilver een krachtige uitbraak forceren, moet het minstens 3 weken boven $19 noteren, volgens Investing Haven. In januari testte de zilverprijs als eens de weerstand van $19 die het edelmetaal in november vorig jaar ook al eens tegenkwam. Daarna viel de prijs terug met een hogere bodem ten opzichte van het dieptepunt begin 2016.

Nu test de zilverprijs opnieuw de weerstand van $19.

Uitbraak zilverprijs

Indien de zilverprijs de barrière van $19 kan doorbreken, ligt de weg open naar $20 en $21 per ounce. Indien ook die weerstand gesloopt kan worden, wordt de neerwaartse druk steeds kleiner en is de kans groot dat de zilverprijs in een nieuwe langetermijn bull market zit.

Download hier onze Gratis Gids voor Beleggen in Zilver

Uitbraak heeft nog wat tijd nodig

Let wel op dat de komende maanden traditioneel bij de zwakste zijn voor edelmetalen. De kans dat zilver op dit moment uitbreekt naar een nieuwe opwaartse langetermijntrend, is minimaal. Maar zilver is alvast sterker dan goud op dit moment en brengt alles in gereedheid om de komende 6 tot 12 maanden een definitieve doorbraak te forceren, aldus Investing Haven.

Eenvoudig en goedkoop fysiek zilver kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop zilver BTW vrij, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de ZILVER SALE waarin geregeld zilver baren tegen spotprijs worden aangeboden!