Het geheim om rijk te worden: meer geld verdienen dan je uitgeeft. Hoe kan je extra geld verdienen? Door een tweede (of derde) job te nemen. En voor die bijverdienste moet je niet meer de deur uit. Er zijn 6 interessante digitale jobs om extra geld te verdienen. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een laptop.

Het internet is een fenomenale plaats voor wie geld wil verdienen. De meeste mensen hebben al een internetverbinding en een laptop/tablet/PC. Je moet dus weinig tot geen extra investeringen doen. En er zijn voldoende mogelijkheden om een extra zakcent te verdienen.

Dat kan door middel van 3 internet business jobs en/of 3 internet freelance jobs. Je kan hierin zelfs combineren en zo nog meer en sneller extra geld verdienen.

Internet business

Een abonnementenservice. Mensen betalen graag voor websites die informatie delen met toegevoegde waarde. Wanneer je een heel waardevolle website heb, kan je via een abonnement een terugkerend inkomen verwerven wat beter is dan eenmalige betalingen. De waarde van het abonnement ligt in de waarde van de informatie die ze nergens anders kunnen vinden.

Een advertentieblog. Wanneer je een blog hebt waar heel veel bezoekers naar komen, kan je die bezoeker monetariseren door middel van advertentie. Google Ads is het bekendste voorbeeld, maar er zijn nog vele andere spelers die graag geld betalen om advertenties op jouw blog te plaatsen.

Affiliate website. Heb je geen tijd voor een e-commercewebsite, kan je met affiliat-deals werken. Productbesprekingen, prijsvergelijkingen, kortingscodes, … een website van producten waar veel naar gezocht wordt op het internet kan aardig wat geld opleveren als je de bezoekers naar verkopers van die producten doorstuurt met een affiliate-overeenkomst.

Freelance

Schrijven en correctie. Er zijn duizenden blogs ter wereld en lang niet iedereen schrijft al die blogs zelf. Wie goed kan schrijven, kan geld verdienen door blogs te schrijven. Maar het blijft niet alleen bij schrijven. Schrijffouten zijn een doorn in het oog van een goede website en lang niet iedereen is taalkundig sterk. Teksten nalezen als freelancer kan ook extra geld opbrengen.

Digitale marketing. Bedrijven zijn niets met een goede blog als ze hun publiek niet bereiken. Weet jij hoe SEO, sociale media of email marketing werkt? Dan kan je dat talent gebruiken om andere te helpen hun online business uit te bouwen.

Virtuele assistent. Geen tijd om een online helpdesk te bemannen. Iemand nodig die je afspraken regelt en technische ondersteuning biedt. Ondernemers zijn vaak goed in ondernemen, niet in de rest dat erbij komt kijken. Dat kan een virtuele assistent oplossen.

Bron: MarketWatch

Foto Credit: iStock