Zolang alles goed gaat, zal een belegger niet klagen. Zolang de grafieken stijgen, is iedereen de nieuwe Warren Buffett. Het is pas wanneer het feest voorbij is dat de echte beleggers recht staan. Dan komen onderstaande 6 eigenschappen naar boven. En op termijn maakt dat een wereld van verschil.

Het grootste verschil in rendement wordt niet gemaakt wanneer koersen stijgen, maar wanneer koersen dalen. Wanneer je niet over onderstaande 6 eigenschappen beschikt, is de kans groot dat de volgende correctie fataal kan zijn voor jouw rendement.

De ‘balls’ om te kopen wanneer iedereen verkoopt en te verkopen wanneer iedereen koopt

Vraag aan 100 beleggers of ze de kunst bezitten om te kopen wanneer anderen verkopen en te verkopen wanneer anderen kopen en 95 zullen er ‘ja’ antwoorden. In theorie kan iedereen dit, maar in de praktijk blijkt vaak het tegendeel.

Leren uit fouten

Beleggers maken steeds weer opnieuw dezelfde fouten. Dat komt omdat ze hun fouten uit het verleden verdringen en opnieuw verder gaan. Zonder uit die fouten te leren, kan je het de volgende keer niet beter doen en maak je die fouten opnieuw.

Je beheerst de risico’s

Risico’s zijn eigen aan beleggen, maar die risico’s beheersen is een essentieel onderdeel. Wanneer het risico groter wordt dan de potentiële opbrengst, kan je beter niet beleggen. Beleggen wordt pas interessant wanneer het neerwaartse risico beperkt is en het opwaarts potentieel gigantisch.

BeursKampioenen: Zo verdienen de meest succesvolle beleggers hun miljoenen

Overtuiging

Je moet overtuigd zijn van je eigen onderzoek, ook wanneer anderen daar steeds kritiek op geven. Buffett deed bijvoorbeeld nooit mee met de internetgekte eind jaren ’90 en kreeg daar veel kritiek op. Nadat beleggers in deze aandelen bijna al hun geld verloren, werd Buffett met applaus onthaald als een overtuigde value-belegger.

Anders durven en kúnnen denken

De meeste mensen gebruiken slechts 1 deel van hun hersenen, het linkse dat goed is in wiskunde. Je moet ook het rechter gedeelte gebruiken, het deel dat een management kan beoordelen of een stap terug kan zetten om het grotere geheel te bekijken.

Beleggen zoals jij een belegger bent

Iedere belegger heeft zijn eigen strategie en filosofie. Die strategie/filosofie zal niet altijd werken. Er zullen periodes zijn dat de resultaten daarmee wat mindere zijn. Veel beleggers proberen dan weer iets anders uit. Maar het allerbelangrijkste om te slagen als belegger is eigen blijven aan wie jij bent als belegger, ook in mindere tijden. Dat zorgt voor de grootste rendementen op lange termijn.

Bron: ValueWalk

Foto Credit: iStock

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.