De goudmijnaandelen staan op dit moment niet in de ‘spotlights’. In tegenstelling tot Wall Street wisten de meeste goudmijnaandelen echter de maand maart wel in het groen af te sluiten. Daarnaast bewegen de meeste goudmijnaandelen nog ver onder hun toppen die bereikt werden in het jaar 2011.

Pietro Di Tora, trader die actief is op Twitter, deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is een interessante vergelijking te zien tussen de ETF voor junior goudmijnaandelen en de ETF voor halfgeleiders. Opvallend genoeg laten de goudmijnaandelen een soortgelijk patroon zien als de halfgeleiders wisten door te maken in de periode 2009-2013.

Goudmijnaandelen kunnen exponentieel in waarde gaan stijgen

Zo wist de ETF voor halfgeleiders, na een flinke stijging vanaf de bodem van 2009, in het jaar 2011 een rustpauze te nemen die bijna twee jaar duurde. Vervolgens werd de gigantische rally ontketend. Een dergelijk patroon lijkt zich nu ook te voltrekken bij de ETF voor junior goudmijnaandelen. Zo kende deze ETF vanaf de bodem van 2016 ook een flinke stijging, maar werd in de zomer van datzelfde jaar een rustpauze ingelast. En die adempauze duurt al bijna twee jaar…

Wat dat betreft lijken we ons vizier met name op de goudsector te moeten richten. Mocht de ETF voor junior goudmijnaandelen hetzelfde pad gaan bewandelen als de ETF voor halfgeleiders jaren geleden deed, dan breken er binnenkort ‘gouden’ tijden aan. In dat geval zou deze ETF zelfs met 500% in waarde kunnen gaan stijgen.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER