De Chinese economie groeit gemiddeld met 6 procent, wat behoorlijk veel is maar wel minder is dan vorig jaar en de jaren daarvoor. De vraag is nu hoe hard de Chinese economie gaat groeien de komende jaren. Premier Li Keqiang waarschuwt dat het moeilijk wordt om de huidige groei te handhaven, vooral door de aanhoudende handelsoorlog met de Verenigde Staten.

Een groei van 6 procent is iets waar ontwikkelde landen alleen maar van kunnen dromen. Zulk groeicijfer vind je alleen nog maar terug bij opkomende markten. De Chinese economie blijft groeien maar dat is ondertussen elk jaar steeds minder. Op dit moment zit de groei net boven de 6 procent, premier Li Keqiang vreest echter dat het moeilijk wordt om dit vast te houden.

Nog meer stimulus?

De tweede grootste economie ter wereld ondervindt namelijk een grote druk door de handelsoorlog met de Verenigde Staten en de vertraging van de wereldeconomie. De Chinese economie groeide met 6,3 procent tijdens het eerste kwartaal en was behoorlijk stabiel tijdens de eerste acht maanden van het jaar. Maar hoe lang kunnen ze dit nog volhouden?

For China to maintain growth of 6% or more is very difficult against the current backdrop of a complicated international situation and a relatively high base, and this rate is at the forefront of the world’s leading economies.

Analisten vermoeden dat de Chinese economie zal afkoelen dit kwartaal. Het groeicijfer zal wellicht tussen de 6 en 6,2 procent liggen. De Chinese overheid gaat hun stimulus uitbreiden om de economie te ondersteunen want de handelsoorlog met de USA is zeker voelbaar.

Het is algemeen geweten dat de Chinezen niet terugdeinzen om massaal en veel te stimuleren. Marktkenners en experts verwachten dat de Chinese overheid en de People’s Bank of China nog genoeg trucen achter de hand hebben om het groeicijfer voldoende hoog te houden.

Bronnen: CNBC

Foto: PDP – Pixabay

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!